Ingezonden persbericht


Programma Rotterdamse Bazar Curieux 2006 compleet

Het programma van de zevende editie van het Bazar Curieux festival, op zaterdag 16 september in Now & Wow te Rotterdam, is compleet. Peaches & Herms, CSS (Cansei de Ser Sexy), Stijn (met band), Liars en Shogun Kunitoki waren al bevestigd. Nu komen daar Mauro Pawlowski, Gildas & Masaya, Mr. Wix, St. Paul, TicToc featuring La Melodia en Crucial Sounds, de installatieperformance Laboratoire de Touche en gidsentochten bij. Bat For Lashes heeft echter moeten afzeggen.

Nieuwe namen
De Belg Mauro Pawlowski is gitarist/zanger naast Tom Barman in dEUS, frontman van Mauro Pawlowski & The Grooms, speelt in Love Substitutes met twee oud- gitaristen van dEUS, was het brein achter Evil Superstars en is actief als soloartiest. Als 'one man band show' staat Mauro op Bazar Curieux waarbij hij put uit een klassiek repertoire (o.a. folk, blues, schlager, hiphop) met gebruik van moderne techniek (o.a. mash up, laptop, plunderphonics, loopstation).

De Franse dj's Gildas & Masaya, collega's en goede vrienden van Daft Punk en 2ManyDJ's, zijn twee van de zes oprichters van het Kitsune label dat de Parijse dance-scene weer op de wereldkaart zette. Verwacht van dit veelzijdige tweetal een mix van lekkere house klanken, funky electro en poppy beats. De creatievelingen richten zich overigens niet alleen op muziek, ook in de kledingbranche en in de grafische industrie heeft het collectief een aardige naam opgebouwd.

Mr. Wix is een goede bekende van Now & Wow, waar hij tijdens Beatboetiek met zijn Escobar avond garant staat voor rauwe, diepgaande hip hop sounds, vermengd met rock, punk, soul en funk. Daarnaast maakt hij deel uit van de 3VOOR12 XL crew, elke vrijdagavond te horen op 3FM en 3VOOR12 webradio.

Sinds 1998 draagt St. Paul de muzikale verantwoordelijkheid voor de PopOMatic in Tivoli, Utrecht. Daar draait hij met zijn zorgvuldige mixen draait pop, hip hop, soul en dance aan elkaar.

De organisatie van Motel Mozaïque en Bazar Curieux werkt altijd graag samen met lokale, creatieve geesten, wat ze bij collectief van 'joycontrollers' TicToc bracht. Hun core business is 'spots rocken', waarbij het draait om vrolijke muziek en mensen en bijzondere, kunstzinnige aankleding van de locatie. TicToc host een van de drie Now & Wow zalen met muziek van La Melodia (warme, soulvolle maar tevens rauwe Engelstalige hiphopmuziek), Crucial Sounds en TicToc dj's. Ook geeft Barrio Fabelas een eenmalig optreden en voor 'dopeasskunst' zijn Guerra Bombeira vs Spritzkrieg van de partij.

Het Laboratoire du Touche is een installatieperformance van Yvonne Beelen, ook wel bekend als +Vulva met op eerdere afleveringen van Bazar Curieux het Poesjes Speelgoed Paradijs, 't Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding en Kom Kutje Kleien! Het laboratorium onderzoekt inimini gevoelsexperimenten met de festivalbezoeker als proefkonijn. Gevoel hebben we allemaal, maar voelen we allemaal hetzelfde? Voelt iedere aanraking hetzelfde? De bezoeker ondergaat een ontdekkingsreis naar zijn/haar eigen gevoelssensaties op microniveau.

Nu Bazar Curieux beschikt over de bijzondere festivallocatie Now & Wow (een oude graansilo gelegen in de Maashaven) worden gidsentochten georganiseerd om de bezoekers te laten delen in de geschiedenis van en de verhalen over de enorme (voormalige) fabriek. Zo zullen de creative directors, de bedrijfsleider en de ondernemer van Now & Wow het publiek rondleiden en verhalen vertellen vanuit creatief, productioneel en toekomst perspectief. Architect Chris Luth geeft al jaren architectuur rondleidingen door de stad en zal dit in de middag voor Bazar Curieux op Zuid doen. Naast deze incidentele gidsen zullen natuurlijk ook de Gidsen van Motel Mozaïque op geheel eigen wijze het publiek vermaken.

Algemeen
Tien jaar geleden werd de eerste editie van het Bazar Curieux festival georganiseerd door (de huidige) stichting Motel Mozaïque, in samenwerking met de mensen van én achter de Belgische band dEUS, destijds met groepen als Evil Superstars, Moondog Jr en natuurlijk dEUS zelf. Na een paar jaar van stilte is Bazar Curieux sinds 2002 een jaarlijks terugkerend, eendaags festival waar sindsdien spraakmakende acts als The Libertines, Peaches, 2ManyDJ's, José González, Thurston Moore en Martha Wainwright speelden. Op zaterdag 16 september vindt de zevende editie plaats in de Rotterdamse club Now & Wow, omdat vaste locatie Nighttown als locatie niet beschikbaar is door de reorganisatie. Nighttown treedt wel op als medeorganisator van Bazar Curieux.

Kaartverkoop
Kaartjes voor Bazar Curieux kosten E15 (excl. administratiekosten) en zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (de grotere postkantoren, VVV kantoren, GWK stationsfilialen en Free Record Shops) of via www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 300 12 50. In Rotterdam verkopen ook Plato en Velvet Music kaartjes.

Noot:


Ingezonden persbericht