Gemeente Hellendoorn


Verkeersmaatregelen en wegafsluitingen voor de Golden Tulip Rally 16 september

Op zaterdag 16 september wordt voor de 25ste keer de Golden Tulip Rally verreden in onze gemeenten. Hiervoor is weer een aantal wegen afgesloten in het buitengebied van onze gemeente en omliggende gemeenten. Op het industrieterrein 't Lochter, waar het service park is gevestigd en waar de start en finish zal plaatsvinden, zijn gedeelten van wegen afgesloten.

In de omgeving van Marle zijn voor de klassementsproeven de belangrijkste doorgaande wegen afgesloten. Dit zijn de Schuilenburgerweg, de Hellendoornseweg, de Mr. Werkmanstraat en de Hammerweg. De afsluitingen op deze dag zijn van 8.30 tot en met 21.00 uur. Het doorgaande verkeer wordt geadviseerd via omliggende gemeenten naar Daarle en Daarlerveen te rijden.

Maximaal 60 km
Om gevaarlijke situaties in de nabijheid van de proeven te voorkomen worden er op diversen wegen tijdelijke snelheidsbeperkingen van maximaal 60 km/uur ingesteld. Dit is het geval op een gedeelte van de Hammerweg, Burgemeester H. Boersingel en de Provincialeweg N 347 Nijverdal-Rijssen. Tevens wordt er op de belangrijkste toevoerroutes naar de diverse proeven een parkeerverbod ingesteld. Dit wordt ingesteld om, indien nodig, de hulpdiensten vrij baan te geven.Een parkeerverbod geldt voor gedeelten van de Stationsweg, de Schuilenburgerweg, de Kathuizenweg en de Luttenbergerweg.