Gemeente Hengelo

Week van de Vooruitgang in Hengelo

Van 16 tot en met 22 september 2006 is er weer een nieuwe Week van de Vooruitgang, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden te creëren. Ook in Hengelo vinden diverse activiteiten plaats.

Fiets naar je werk

Fietst u maandag 18 september ook mee? De campagne stimuleert mensen om zoveel mogelijk per fiets naar het werk te gaan. Sinds juni 2005 doen medewerkers van de gemeente Hengelo mee met de campagne, waarbij elke gefietste kilometer ook nog eens door de gemeente wordt gesponsord. In totaal is in 2005 bijna 1.000,- bij elkaar gefietst voor duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Voor dit jaar staat de teller inmiddels alweer op 650,-. Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website www.fietsnaarjewerk.nl.

Op voeten en fietsen naar school

Op donderdag 21 september houdt 3VO de actiedag 'Op voeten en fietsen naar school'. Het is de bedoeling dat alle kinderen die dag lopend of fietsend naar school gaan. Kinderen die van jongs af aan fietsend of lopend naar school gaan, leren geleidelijk hoe ze zelf deel moeten nemen aan het verkeer. Zo leren ze beter om gevaarlijke verkeerssituaties te herkennen. Wilt u als school meedoen of meer informatie over 'Op voeten en fietsen naar school'? Kijk dan op de website www.3vo.nl

Gratis met de bus in heel Twente

Vrijdag 22 september kunt u gratis kennismaken met de mogelijkheden van het openbaar busvervoer. U maakt kennis met het vernieuwde openbaar vervoer, want naast de infrastructuur (zoals de busbanen in Hengelo en Enschede) zijn ook de bussen vernieuwd. Naast gratis busvervoer in Twente zal ook de trein van Connexxion op het traject Almelo - Mariënberg gratis zijn op 22 september.