Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Nationaal kampioenschap Veebeoordelen in Drentse Zeijerveld

Op zaterdag 16 september houdt het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt in het Drentse Zeijerveld het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen voor roodbont koeien.

Liefst 41 koeienfanaten hebben zich de afgelopen maanden geplaatst via de provinciale en locale voorrondes in het land. Het belooft opnieuw een waar spektakel te worden met een ijzersterk deelnemersveld. De wedstrijd wordt gehouden op het bedrijf van de familie Veneklaas Slots aan de Vorenkampsweg 7. In 2004 werden zij uitgeroepen tot roodbont fokker van het jaar en zij zijn bekend van NRM kampioen Doortje 2370. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Naast het veebeoordelen is er de mogelijkheid om rond te kijken op dit prachtige melkveebedrijf. Vanaf 10.15 uur gaan de koeien en de deelnemers de ring in. Wie wordt de opvolger van Jos Gosens uit Noord Brabant? De prijsuitreiking is om 15:30 uur.
Twee weken later worden de zwartbonte wedstrijden gehouden in het centrum van Gorinchem. Op de Grote Markt gaan de zwartbont kampioenen met elkaar de strijd aan.
Met dit evenement keren de koeien opnieuw terug naar de stad. Rondom de wedstrijden worden ook verschillende activiteiten georganiseerd.