Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Week van de vooruitgang, ook in Rotterdam en IJsselmonde

Dit jaar voert de Europese Unie klimaatverandering aan als thema voor de Week van de Vooruitgang, die plaats heeft van 16 t/m 22 september.

Gedurende deze week vinden door heel Europa in honderden steden en dorpen activiteiten plaats waarbij op een positieve manier concrete oplossingen worden aangedragen voor duurzame mobiliteit. Rotterdam en IJsselmonde doen ook mee.

Rotterdam vindt een goed leefklimaat erg belangrijk. Het nieuwe college wil het gebruik van fiets en openbaar vervoer stimuleren. In dit kader start de gemeente Rotterdam in het najaar een campagne om burgers en bedrijven bewust te maken van hun en onze verantwoordelijkheid voor een schone lucht.

De Week van de Vooruitgang is een mooie start. Naast De Rotterdamse aanpak Luchtkwaliteit wordt tijdens deze week een aantal activiteiten georganiseerd die op een concrete wijze positief bijdragen aan lokale luchtkwaliteit, verkeersveiligheid, ander weggebruik, beweging en klimaatverandering. De hele week staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer en zuinig autogebruik. Het doel van de week is mensen bewust te maken van hun eigen mobiliteitsgedrag en de consequenties die dit heeft voor het (lokale) milieu en de verkeersveiligheid. U kunt de Rotterdamse initiatieven vinden op de website www.weekvandevooruitgang.nl

IJsselmonde
Het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde heeft besloten ook een bescheiden bijdrage te leveren aan de week van de vooruitgang. Van 16 tot en met 22 september laten de dagelijks bestuurders de auto staan, en gaan zij hun afspraken af op de fiets of met het openbaar vervoer. Zij hebben tevens een beroep gedaan op het voltallige deelgemeentepersoneel om hun voorbeeld te volgen.