Gemeente De Ronde Venen


Brandweerdag De Ronde Venen

Op zaterdag 16 september is het weer zover! Dan wordt weer de landelijke brandweerdag georganiseerd. Op deze dag kunnen de inwoners van gemeente De Ronde Venen in Mijdrecht kennis maken met alle facetten van de brandweer. Gedurende de dag, van 11.00 uur tot 16.00 uur, zijn er demonstraties van bijvoorbeeld de jeugdbrandweer, de blusmiddelen en duikers. Ook wordt gedemonstreerd wat er gebeurt als men in huis een vlam in de pan krijgt en hoe deze geblust moet worden.

Ook voor kinderen is er op deze dag veel te beleven. Op basisscholen worden kleurplaten uitgedeeld. Bij inlevering van deze kleurplaat krijgen ze een plattegrond met daarop een parcours die ze kunnen afleggen waarbij ze brandweertaken moeten uitvoeren. Na het afleggen van het parcours krijgen ze een diploma en een consumptiebon voor limonade. Ook de reddingsbrigade is op deze dag aanwezig.

Op verschillende podia treedt VIOS op met dweilorkesten in het kader van de Mijdrechtse Dweildag. Om 17.00 uur vindt op het Raadhuisplein een prijsuitreiking plaats van de dweildag. De orkesten brengen hierbij gezamenlijk nog een nummer ten gehoor. s Avonds wordt de dag door middel van een barbecue en muziek feestelijk afgesloten op het Raadhuisplein om 18.00 uur. De barbecue zal plaatsvinden in de traditie van de feuerwehrfesten. Kaarten voor de barbecue zijn op deze dag verkrijgbaar bij Rendez-Vous en t Rechthuis.