Gemeente De Ronde Venen


René Ponk in actie bij opening trapveld Amstelhoek

Op zaterdag 16 september om 14.30 uur wordt in Amstelhoek bij de Tymon van Hiltenstraat een trapveld geopend. Burgemeester Marianne Burgman zal de openingshandeling verrichten. Zij zal daarbij proberen de huidige doelman van de eredivisieclub Sparta, René Ponk te passeren. De Mijdrechter René Ponk is oud-doelman van Argon en FC Utrecht. Verder heeft hij in zijn loopbaan de doelen verdedigd van Spaanse en Italiaanse voetbalclubs. Na de openingshandeling zal doelman Ponk de jeugd van Amstelhoek de kans geven om eens een echte profkeeper te passeren.

Na jarenlange onderhandelingen met diverse grondeigenaren is het eindelijk gelukt om een trapvoorziening voor de jeugd in Amstelhoek te realiseren. Al bij de bouw van de woningen in de Schoolstraat en de Tymon van Hiltenstraat zijn pogingen ondernomen om een trapveldje te maken. Het college is dan ook blij dat het nu eindelijk gelukt is.

De bewoners, vooral de jeugd van Amstelhoek, worden uitgenodigd om zaterdag aanwezig te zijn. Het wijkcomité Amstelhoek heeft, als gastorganisatie, een leuk programma gemaakt en hoopt dat door toedoen van prominente gasten als René Ponk, de burgemeester en de wethouders Dekker en Van Breukelen het belang van deze voorziening voor de jeugd wordt onderstreept.