Gemeente Amersfoort

Opening vernieuwde speelplaats Amersfort Sperwerhorst

Op zaterdag 16 september van 11.00 uur tot 13.00 uur vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde speelplaats aan de Sperwerhorst/Liendertseweg in de wijk Liendert. Wethouder Hans van Daalen opent de speelplaats. Dat zal gepaard gaan met een ballonnenwedstrijd voor de buurtkinderen. De voorzitter van het buurtcomité L4, Bert van de Kuil en wijkmanager Niko Paap zullen de wethouder assisteren bij de opening.

De speelplaats is opener geworden door het weghalen van de dichte begroeiing. Er zijn nu een groot, multifunctioneel klimtoestel, een paar wipkippen en een grote zandbank. Ook zijn er nieuwe zitbankjes geplaatst. Het terrein is opnieuw geëgaliseerd en ingezaaid. Kortom, de speelplaats is enorm verbeterd. De realisatie hiervan is in nauw overleg met de buurtbewoners uitgevoerd.

De officiële handeling zal om 11.30 uur verricht worden. Op originele wijze zal wethouder Hans van Daalen, geflankeerd door Bert van de Kuil en Nico Paap, de aftrap geven voor diverse feestelijke activiteiten die tot 13.00 uur zullen duren en die samen met de buurtbewoners worden georganiseerd. De kinderen zullen hierbij in het middelpunt staan.

De wijk Liendert-Rustenburg maakt deel uit van het project "Amersfoort Vernieuwt". Samen met de wijkbewoners werken gemeente Amersfoort, de Alliantie Eemvallei, Portaal en SWA aan een structurele verbetering van deze wijk. De bewoners rondom de Sperwerhorst hebben zelf bij de Gemeente Amersfoort aangegeven dat de speelplek vernieuwd moest worden. Zij hebben hierbij aanspraak gedaan op het buurtbudget. Het project is hier gedeeltelijk uit gefinancierd.

Informatie:
Kitty Walter, Communicatieadviseur Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), bereikbaar elke maandag op telefoon 033 - 469 52 11 of mobiel 06 - 25 04 62 05, e-mail kj.walter@amersfoort.nl.

De pers is van harte welkom!