TROS


guus meeuwis te gast bij tros muziekcafÉ

De Brabantse zanger Guus Meeuwis is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In juni gaf Guus nog drie uitverkochte concerten in zijn geliefde stadion in Eindhoven, deze week zingt hij zijn nieuwe single in Amsterdam bij TROS MUZIEKCAFÉ. Of zijn nummer 'Brabant' tot het volkslied van die provincie wordt gekozen is nog niet bekend, maar een feestje maakt hij er wel van als hij het lied samen met zijn hele band komt zingen.

De Amsterdams-Groningse formatie Swamp heeft zich laten inspireren door de verschillende muziekstromingen die voortkomen uit de moerasgebieden van Louisiana (Zydeco, Cajun) en Midden-Amerika (Tex-Mex). Kort samengevat is deze muziek te beschouwen als een bruisende smeltkroes van diverse muziekstijlen waar meestal uitbundig op wordt gedanst.

Onder de naam 'Lonely 2' hebben Ruud Hermans & Dick van Altena een nieuw album uitgebracht. Ruud Hermans heeft naam gemaakt als leadzanger van de Tumbleweeds en Tulsa en is bekend als radiopresentator. Dick van Altena heeft als songwriter meer dan 900 songs op zijn naam staan en maakte naam met de meest populaire country band in Nederland, de Major Dundee Band. Uit hun jarenlange samenwerking is een album geboren met daarop pure, akoestische muziek en de stemmen van Ruud en Dick die perfect bij elkaar passen.

Floortje haalde samen met Raffaëla de finale van Idols 2006, maar werd tweede. 'Wake up' heet de nieuwe single van Floortje, geproduceerd door het duo Fluitsma & van Tijn. Maar Floortje Smit wil in de toekomst zelf liedjes gaan schrijven: "Het lijkt mij te gek om op het podium mijn eigen nummers te brengen". In TROS MUZIEKCAFÉ een optreden.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 16 september
Radio 2 - 16.00 uur

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/