Provincie Utrecht

beautiful state of mind

Confusion is a beautiful state of mind

12-9-2006 -

Een keuze uit de Verzameling Hedendaagse Tekeningen van de Provincie Utrecht

Op zaterdag 16 september om 16.00 uur opent in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht in Amersfoort de tentoonstelling Confusion is a beautiful state of mind. Daarin is werk te zien uit de Verzameling Hedendaagse Tekeningen van de provincie Utrecht. Tekeningen van veertien hedendaagse kunstenaars geven een veelzijdig en onverwacht beeld van de thema's verwarring en onzekerheid.

Verwarring en onzekerheid kunnen worden uitgedrukt in beelden waaruit wanorde spreekt, maar net zo goed weergegeven worden in pogingen tot ordening en documentatie. Ze kunnen gezien worden als iets negatiefs of onwenselijks, maar ook als creatief vertrekpunt in het scheppen van iets uitzonderlijks uit de onbegrensde hoeveelheid mogelijkheden en chaos om ons heen.
In de woorden van kunstenaar Andrei Roiter:

Sometimes I spend hours taking pictures and then I have to spend hours looking through them...
Sometimes it can create a crisis, but someone said recently that `confusion is a beautiful state of mind'. It depends on how you deal with it.
Andrei Roiter (1960, Moskou)

Confusion is a beautiful state of mind toont zowel ouder werk als nieuwe aankopen uit de Verzameling Hedendaagse Tekeningen van de Provincie Utrecht. Sinds 1985 zijn ruim 380 kunstwerken verzameld van ongeveer 120 kunstenaars, afkomstig uit of wonend in Nederland. De collectie is in het beheer van het Centraal Museum Utrecht. In de expositie is werk te zien van:
Philip Akkerman, Stanley Brouwn, Robbie Cornelissen, Theo Crijns, Karin van Dam, Marcel van Eeden, Daniël Groen, Marc Nagtzaam, Frank Halmans, Paul Klemann, Joep van Lieshout, Willem den Ouden, Andrei Roiter en Harold Schouten.

De tentoonstelling is samengesteld door Lynne van Rhijn, assistent conservator bij het Centraal Museum. Deze winter verschijnt vanuit het Centraal Museum ook een TekenWerkBoek gericht op tekenonderwijs, waarvoor de verzameling van de provincie als uitgangspunt dient.

Openingstijden tentoonstelling: dinsdag t/m zaterdag 13.00 - 17.00 uur Tentoonstellingslocatie: Centrum Beeldende Kunst Utrecht, Breestraat 1, 3811 BH Amersfoort.
T: 033 - 4618746, info@cbk-utrecht.nl / www.cbk-utrecht.nl

Meer informatie: Martine Diaz, telefoon 030-2582657