Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gaat Rotterdam-Zuid het redden?

Zaterdag 16 september vindt in de centrale hal Bibliotheek Rotterdam het 010-Actueeldebat plaats over de stand van zaken op Zuid.

Panelleden
Met de wethouder Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid Rotterdam (Dominic Schrijer), de directeur van COM.WONEN (Margriet Drijver), stadssocioloog Arnold Reijndorp en gemeenteraadslid Robert Simons. Het debat begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Hoe was, is en wordt het op Zuid?
Hoe was het op Zuid? Welke ontwikkelingen heeft Zuid doorgemaakt in de afgelopen tien jaar. Hoe is het op Zuid? Is het echt zo slecht gesteld met veiligheid, economie en wonen? Hoe wordt het op Zuid? Gaat Zuid op kop en wordt Noord ingehaald? Gaat het Pact op Zuid de zaak redden? Worden in de vergaande samenwerking tussen stad, land, deelgemeenten en woningcorporaties echt spijkers met koppen geslagen? Vragen van belang voor Zuid en voor Noord.

Van harte uitgenodigd
Bovengenoemde gasten laten hun licht schijnen op dit thema. De bewoners van Rotterdam, in het bijzonder die van de deelgemeenten op Zuid, zijn van harte uitgenodigd hun mening te geven. Niet alleen politici en deskundigen beklimmen de zeepkist om te vertellen over Zuid, ook hun mening telt. De presentatie ligt in handen van Natascha Kuit en de toegang is gratis.