Gemeente Amsterdam


Directie Communicatie
Datum 12 september 2006
Kenmerk 055

Uitnodiging
Namens de G4: Aan de redacties en correspondenten

Janet van der Meulen 020 552 3412

Betreft: Presentatie rapport Burgmans aan de G4-burgemeesters

Geachte mevrouw, mijnheer,

Hoe kan de economische positie van de G4, de Randstad en hiermee ook Nederland worden verbeterd? Op welke manier kan ervoor worden gezorgd dat iedere inwoner van de Randstad kansen krijgt om mee te doen, zodat tweedeling in de samenleving wordt voorkomen? Over deze vraagstukken en over thema's als de hervorming van het bestuur van de Randstad, de bereikbaarheid, integratie, onderwijs, veiligheid en Olympisch vuur zijn door de commissie Burgmans voorstellen gedaan aan de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Op zaterdag 12 september nemen de G4-burgemeesters mevrouw Brouwer (Utrecht), de heren Cohen (Amsterdam), Deetman (Den Haag) en Opstelten (Rotterdam) het rapport 'G4@RandstadHolland.EU' van de commissie Burgmans in ontvangst. De commissie Burgmans is in opdracht van de G4-colleges tot een aantal adviezen gekomen over de kansen, problemen en opgaven waar de G4 de komende jaren mee te maken krijgen. De adviezen worden aangeboden aan de politieke partijen zodat deze kunnen worden betrokken bij de kabinets(in)formatie en de nieuwe kabinetsperiode.

Namens de commissie Burgmans overhandigt de voorzitter Antony Burgmans het rapport aan burgemeester Cohen. De commissie bestaat naast Antony Burgmans (voorzitter Unilever) uit mevrouw Ella Vogelaar (zelfstandig adviseur) en de heren Rein Jan Hoekstra (Raad van State), Paul Nouwen (zelfstandig management adviseur) en Paul Scheffer (hoogleraar Universiteit van Amsterdam). Na de presentatie van de hoofdlijnen van het rapport zal burgemeester Cohen een eerste reactie geven op het rapport, waarna de mogelijkheid bestaat vragen te stellen.

Datum: zaterdag 16 september 2006
Plaats: Stadskasteel Oudaen, Oude Gracht 99, te Utrecht (Cauwenhovezaal) Tijd: 10.00 uur

U bent van harte welkom om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Janet van der Meulen,
afdeling Bestuursvoorlichting Gemeente Amsterdam

---- --
Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam
Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl