Nederlandse Hartstichting

Kinderhartenfonds maakt bijzonder voorleesboek
Den Haag, 7 september 2006 - Het Kinderhartenfonds heeft in samenwerking met de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijking (PAH) het voorleesboek 'Hartsvriendjes' ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 6 jaar die geboren zijn met een hartafwijking. Het boek helpt jonge kinderen zich te uiten over het 'anders zijn' dan leeftijdsgenoten. De verhaaltjes vormen voor ouders, verzorgers en leerkrachten een goede aanleiding om op een serieuze maar ongedwongen manier de gevolgen van de ziekte met kinderen te bespreken.

Kris krokodil en zijn hartsvriendjes
Het voorleesboek 'Hartsvriendjes' gaat over het krokodilletje Kris. Kris heeft een aangeboren hartafwijking waar hij aan is geopereerd. Dat is te zien aan een groot litteken op zijn borst. Het boek bevat verhaaltjes over het ziekenhuis en de operatie, maar ook over leuke dingen zoals zwemmen, tikkertje en verstoppertje. Dingen die Kris ook kan, alleen dan wat rustiger. Er zijn 6 verhaaltjes om voor te lezen en 2 aanwijspagina's.

Jörgen Raymann ontvangt eerste exemplaar Jörgen Rayman neemt het eerste exemplaar van het boek feestelijk in ontvangst tijdens het 5-jarig lustrum van de PAH op zaterdag 16 september a.s. Kris Krokodil is in levende lijve aanwezig om zijn boek aan Jörgen te overhandigen. Aansluitend leest Nederlands Voorleeskampioene 2006, Brechtje Boerboom, voor uit het boek.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het boek kost EUR 12,50 (excl.EUR 2,- verzendkosten) en is verkrijgbaar op de website van het Kinderhartenfonds www.kinderhartenfonds.nl.

Kinderhartenfonds
Het Kinderhartenfonds is in leven geroepen door de Nederlandse Hartstichting en zamelt geld in met het doel kinderen met een ziek hart beter te laten worden, blijvend zieke kinderen een betere kwaliteit van leven te geven en gezonde kinderen zo lang mogelijk hartgezond te houden. De donaties worden besteed aan o.a. wetenschappelijk onderzoek, speciale kindervakantieweken en projecten die de risicofactoren voor hart- en vaatziekten, zoals overgewicht, onvoldoende beweging en roken, onder de aandacht van gezonde kinderen brengen. De organisatie van de Junior Hartdag en de Heart Dance Award voor scholen zijn hier voorbeelden van.
Voor meer informatie: www.kinderhartenfonds.nl en www.hartvoorschool.nl.

Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijking De Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (kortweg PAH) is een landelijke patiëntenorganisatie van en voor kinderen, jongeren en volwassenen met een aangeboren hartafwijking, hun ouders, partners en familieleden. De PAH speelt een belangrijke rol in de informatievoorziening over aangeboren hartafwijkingen en is er voor álle patiënten en álle ouders; voor ernstige en minder ernstige aandoeningen. De PAH organiseert voorlichtingsbijeenkomsten en onderlinge contacten. In september viert de PAH haar 5-jarig jubileum. Voor meer informatie: www.aangeborenhartafwijking.nl

Noot voor de redactie (