Nederland viert Burendag met vele buurtfeesten

Douwe egberts nederland

Utrecht, 14 september 2006 - Op 16 september viert Nederland massaal Burendag. Meer dan 300.000 Nederlanders hebben via www.deburendag.nl hun deur opengezet en daarmee aangegeven open te staan voor deze nieuwe feestdag en meer contact in de buurt. 66% wil zelfs een heus buurtfeest organiseren. Dus van Aadorp tot Zwolle, in vele dorpen en steden wordt aanstaande zaterdag wel een buurtfeest georganiseerd.

Nederland viert Burendag met koffie en taart op straat
Nederlandse buren gaan op Burendag het liefst de straat op met koffie en taart. Op de tweede plaats staan de buurtbarbecues. In de aanloop naar Burendag konden er daarnaast ook buurtfeesten gewonnen worden. Buren in Ulvenhout, Amersfoort, Wassenaar, Roelofarendsveen, Gemert, Nijverdal, Arnhem en Hoogeveen zijn de gelukkige winnaars van deze spetterende buurtfeesten.
Maar ook de initiatiefnemer van Burendag, Douwe Egberts opent haar deuren voor de Buren. Op zaterdag 16 september staan de deuren van de fabrieken in Utrecht en Joure open voor de buurt en is er van 10:00 - 17:00 van alles te beleven. Overigens vindt 34% van de buren een buurtfeest organiseren iets te veel van het goede. Zij houden het liever wat kleiner en gaan bij elkaar op de koffie.

Ook meefeesten?
Meedoen aan Burendag kan nog steeds. Iedereen kan zich nog steeds aanmelden via www.deburendag.nl en zo zien wie er in de buurt nog meer meedoen en wat de buren zouden willen organiseren in de buurt. Ook kunnen er persoonlijke buurtboodschappen worden achtergelaten en zijn er typische burenprijzen te winnen. Bovendien ontvangen alle deelnemers gratis een deurschildje waarmee ze kunnen laten zien dat zij open staan voor meer contact met de buurt.

Gezelligheid dichtbij huis
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction bleek al dat er een grote behoefte is aan Burendag: 77% van de Nederlanders wil graag meer contact met hun buren. Burencontact bepaalt immers voor een groot gedeelte de gezelligheid in de buurt. Tijdsdruk is in deze vaak de grote boosdoener. De resultaten van dit onderzoek vormden voor Douwe Egberts de aanleiding om Burendag te organiseren. Nederland blijkt dus blij met haar buren. Zouden ze echter mogen kiezen, dan zouden Jan Smit, gevolgd door Frans Bauer en Wendy van Dijk meer dan welkom zijn als nieuwe buren. In Lutjebroek, zo bleek uit eerder onderzoek wonen de gezelligste buren van Nederland.

NOOT AAN REDACTIE:
De gegevens in dit persbericht komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction.
Voor meer informatie, bijvoorbeeld waar een buurtfeest bij u in de buurt wordt gehouden, kunt u contact opnemen met:

Layana Mokoginta, voorlichter Burendag
Tel. + 31 6 52660350
Fax + 31 84 7321722
layana@deburendag.nl

Wendeline Sassen, voorlichter Burendag
Tel. + 31 6 24764255

Kijk ook op www.deburendag.nl/pers - hier staat het onderzoek gepubliceerd en vindt u meer informatie en beeldmateriaal over Burendag.