Gemeente Gouda


persbericht: speelplaatsen verzetslaan feestelijk geopend tijdens wijkfeest (14/09/2006)

Op zaterdag 16 september, om 11.00 uur opent wethouder Arnout Menkveld samen met de buurt kinderen, ter gelegenheid van het wijkfeest in Gouda Oost, de gerenoveerde speelplaatsen aan de Verzetslaan. De speeltuinen zijn op initiatief van omwonenden door wijkontwikkeling aangepakt. De kinderen konden er door vervuiling en wateroverlast niet spelen.

Inmiddels is de speeltuin weer volop in gebruik. De plekken zijn opgehoogd en er is een goed afwateringssysteem aangebracht. Ook de speeltoestellen zijn waar nodig aangepast en opgeknapt. Een goed voorbeeld van een project waar omwonenden meedenken met Wijkontwikkeling.

feestelijk en kleurrijk dagprogramma
Deze officiële opening is de start van een groot kinderfeest met ballonnen, schmink en pannenkoeken. Dit kinderfeest maakt onderdeel uit van een indrukwekkend dagprogramma voor jong en oud. De ochtend begint om 10.00 uur met een gebakwedstrijd bij de vereniging Anadolu en het kinderfeest. Voor de dames is er een multi-culti-modeshow in wijkgebouw het Wiel.

Het middagprogramma opent met Kaatje Keuter, een prachtig kinderprogramma geschikt voor kinderen tot 12 jaar! Er is een voetbalcompetitie bij de Anne Frankschool, een groot sportevenement in sporthal de Springers en een échte Goudse OOSTloop voor de sportievelingen. De dag wordt afgesloten met een barbecue voor iedereen en een slotfeest in de Springers met een beroemde DJ.

Het evenement heeft als motto: Koester je cultuur, maar werk wel samen! Centraal daarin staat dat met wederzijds begrip en respect voor etnische of culturele verschillen toch harmonieus valt samen te werken aan een veilig en vreedzaam Gouda Oost. Op deze wijze laat de wijk in zijn volle breedte zien dat er hard gewerkt wordt om het oude imago van probleemwijk kwijt te raken.