Ingezonden persbericht


Voorlichtingsbijeenkomsten voor allochtone minima

Campagne 'Ken uw rechten' op 16 september van start

De Kerngroep Armoedebestrijding organiseert in samenwerking met de gemeente Tilburg een voorlichtingscampagne voor allochtonen. In de week van 16 tot en met 22 september worden er zeven voorlichtingsbijeenkomsten gehouden onder het motto ' Ken uw rechten!'. Onder de minima in Tilburg, bevinden zich relatief veel allochtonen. De Kerngroep Armoedebestrijding wil daarom deze mensen informeren over de inkomensondersteunende voorzieningen van de gemeente Tilburg.

Plaatsen beschikbaar

De deelnemende organisaties hebben op een persoonlijke en actieve wijze hun achterban benaderd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Het is moeilijk om rond te komen van een minimum inkomen. Terwijl deze mensen vaak recht hebben op een zorgtoeslag, vergoeding voor kinderopvang of een andere voorziening. Een inkomensondersteunende voorziening kan mensen weer wat financiële ruimte geven. Allochtonen die zich herkennen in het bovenstaande zijn van harte welkom op een van de bijeenkomsten.

De Kerngroep Armoedebestrijding wordt ondersteund door Stichting Palet en bestaat uit de volgende zelforganisaties: Mast (Marokkanen), Stichting Turkse Gemeenschap, Ikinci Bahar (Turkse ouderen), Dorkas (Single Mother Empowerment Tilburg), Surinaamse Ouderen Tilburg, Turkse Vrouwenvereniging Tilburg, Soon, Rajo (Somaliërs) en Steunpunt Somalische Vrouwen West en Antaru (Antilliaanse / Arubaanse ouderen).

Meer informatie

werk en inkomen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Canan Yenice van Stichting Palet via telefoonnummer 040-235 99 99 of bij Erol Avci van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 542 93 55.

---- --