Gemeente Rotterdam

Rotterdam

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 16 t/m 24 september 2006

Loco-burgemeester Kriens aanwezig bij overhandiging rapport commissie Burgmans

Loco-burgemeester Kriens is op zaterdag 16 september namens de gemeente Rotterdam aanwezig bij de overhandiging van het rapport 'G4@RandstadHolland.EU' aan de G4-burgemeesters door de commissie Burgmans. De overhandiging vindt om 10.00 uur plaats tijdens een persconferentie in Stadskasteel Oudean aan de Oude Gracht 99 in Utrecht. De commissie is in opdracht van de G4-colleges tot een aantal adviezen gekomen over de kansen, problemen en opgaven waar de G4 de komende jaren mee te maken krijgen. Het rapport wordt tijdens een G4-conferentie op 29 september besproken.

(Meer informatie, Marga Kuperus, Directie Communicatie gemeente Amsterdam 020 - 552 21 46)

Wethouders Kaya en Kriens bij "Mensen maken de Stad"

Wethouders Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) en Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) zijn gastheer en -vrouw bij een bijeenkomst over de toekomst van het programma Mensen maken de Stad. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 september om 09.30 uur in het Art hotel, Mijnsherenlaan 9. Het programma 'Mensen maken de stad' met als belangrijkste onderdelen Opzoomeren, Stadsetiquette en de Straatagenda wordt de komende jaren op volle kracht voortgezet. Tijdens de eerste 100 dagen van het nieuwe college hebben wethouders Kaya en Kriens meegeholpen om in vijf straten een zgn. sociale diagnose te stellen. De uitkomsten van die huis-aan-huisbezoeken worden gepresenteerd. Een deel van de bijeenkomst vindt plaats in de vorm van een Lagerhuisdebat tussen medewerkers van deelgemeenten, actieve bewoners en medewerkers van bureau Opzoomer Mee.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ria van der Linde, 010 - 417 23 17)

Wethouder Bolsius aanwezig bij bekendmaking en prijsuitreiking 'Sportgemeente van het Jaar 2006'.

Wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) zal op woensdag 20 september namens de gemeente Rotterdam aanwezig zijn bij de bekendmaking en prijsuitreiking van 'Sportgemeente van het Jaar 2006'. De prijsuitreiking vindt om 12.25 uur plaats in het Posthuis Theater aan de Fok 78. De gemeenten Rotterdam, Eindhoven, Hellendoorn en 's Hertogenbosch zijn al enige tijd genomineerd voor de 'Sportgemeente2006'. De prijs bestaat behalve uit borden met de vermelding 'Sportgemeente 2006' bij grote in- en uitvalswegen van de gemeente, een promotiekist ook nog uit een bijzondere verrassing. De verkiezing van de 'Sportgemeente van het Jaar' wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

(Voor meer informatie: Vereniging Sport en Gemeenten, Anja Verweij, tel. 026 - 339 64 10)

Burgemeester Opstelten opent en wethouder Kriens spreekt slotwoord op 4e Wijkveiligheidssymposium

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 20 september om 13.15 uur samen met de deelgemeentevoorzitter Feijenoord, Dagmar Oudshoorn het 4e Rotterdamse Wijkveiligheidssymposium. Het symposium wordt van 12.00 tot 17.00 uur in Hotel New York gehouden. Het is bedoeld om ervaring uit te wisselen en de samenwerking te versterken tussen de diensten, politie, justitie, deelgemeenten, centrale en decentrale bestuurders en ambtenaren. Verder staat het symposium in het teken van de samenwerking van de veiligheidsaanpak en het sociale programma van de gemeente Rotterdam. Om 16.30 uur reikt burgemeester Opstelten samen met Dagmar Oudshoorn de Gouden Veiligheidspeld uit. Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) sluit om 16.40 het symposium af.

(Voor meer informatie: Directie Veilig, mevr. J. Nooijens, tel. 010 - 417 93 06)

Wethouder Kaya onthult kunstwerk Muskusos

Op woensdag 20 september om 15.45 uur onthult wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) het kunstwerk Muskusos van Tom Waakop Reijers aan het Mijnsherenplein (naast metrostation Maashaven). Een muskusos is een groot, sterk en sociaal dier. Hij overleeft zelfs in Siberië en Alaska. Beeldend kunstenaar Tom Waakop Reijers heeft muskusossen gemaakt van steen, brons en staal. Een paar maanden geleden is er een 7 meter hoog exemplaar geplaatst in Equador. Dit exemplaar is gemaakt van Belgisch hardsteen met een hoorn van gepolijst brons.

(Voor meer informatie: Projectbureau Dordtselaan, Trudy de Bruin, tel. 06 - 53 74 57 05)

Wethouder Baljeu geeft aftrap fietstocht voor ambtenaren

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) geeft op vrijdag 22 september om 15.30 uur de aftrap voor een fietstocht van Rotterdamse ambtenaren. Deze fietstocht vormt de officiële afsluiting van de Week van de Vooruitgang (16 t/m 22 september) en begint bij het stadhuis aan de Coolsingel. De Week van de Vooruitgang is een initiatief van de Europese Unie met betrekking tot de klimaatverandering. Dit jaar is duurzame mobiliteit als thema gekozen. Het college van B en W heeft de Rotterdamse ambtenaren opgeroepen om in de Week van de Vooruitgang niet met de auto naar het werk te gaan.

Wethouder Kriens gastvrouw Rotterdams Vrijwilligersontbijt

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) is op vrijdag 22 september om 07.30 uur gastvrouw tijdens het Rotterdams Vrijwilligersontbijt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Het jaarlijkse ontbijt staat dit jaar in het teken van kennismaking tussen politiek en vrijwilligerswerk. Voor het ontbijt zijn ongeveer 100 vrijwilligers en bestuursleden uitgenodigd. Het biedt hun de kans nieuwe raadsleden en deelgemeentelijke portefeuillehouders te ontmoeten en hen te vertellen over het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

(Meer informatie Communicatie Bestuursdienst, Edward Ernst 010 - 417 94 29 of mobiel 0622 499 487)

Wethouder Kaya opent tentoonstelling Varen naar Mekka

Wethouder Kaya (Participatie en Cultuur) opent op vrijdag 22 september om 17.00 uur de tentoonstelling 'Varen naar Mekka, de reis van je leven' in het Maritiem Museum aan de Blaak.

De tentoonstelling belicht de manier waarop Nederlandse Scheepvaartmaatschappijen in vroeger tijden de reis naar Mekka maakten. Daarbij hoorden allerlei gebruiken die ook nu nog met zo'n reis te maken hebben.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ria van der Linde, 010 - 417 23 17)

Wethouder Karakus verricht starthandeling bouw podiumplein Stephanusschool

Wethouder Hamit Karakus (Ruimtelijke Ordening en Wonen) verricht op zaterdag 23 september om 15.00 uur de starthandeling voor de bouw van het podiumplein bij de Stephanusschool aan de Asserweg 360 in Schiebroek. Het podiumplein wordt door middel van een uitschuifbare wand een onderdeel van het speellokaal. De Stephanusschool wil op deze manier de buurtbewoners bij activiteiten van de school betrekken. Dit idee heeft in 2005 de publieksprijs gewonnen bij de tweede ronde van de Groeibriljanten.

(Voor meer informatie: Henk Kamphuis, bureau Projectmanagement DSV, tel. 010 - 489 3157)

Wethouder Kaya spreekt op Marowijnedag

Op zaterdag 23 september spreekt wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) om 17.30 uur bij de Marowijnedag in Odeon, Gouvernestraat 56d.

De Marowijnedag is een debat- en ontmoetingsdag die in het teken staat van het bezoek van de Surinaamse minister van Regionale Ontwikkeling, de heer Felisi.

(Voor meer informatie: Stichting Cottica, Wilfred Riebeek , tel. 06 - 49831921)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam