TROS


onderwerpen tros kamerbreed zaterdag 16 september

Al jarenlang wordt geprobeerd om de overheid en de gezondheidszorg efficiënter te laten werken. ICT was daarbij het toverwoord. Honderden miljoenen werden er aan projecten gespendeerd. Maar werkt het ook? De PvdA-Kamerleden Timmer en Van Dam constateren in Tussen het kastje en de muur dat er veel geld op is gegaan aan onderzoeken en vergaderingen zonder dat het iets opleverde. In TROS KAMERBREED een gesprek met Martijn van Dam.

De uitspraken van minister Donner over de sharia hebben tot veel ophef geleid. De Tweede Kamer wijdde er een spoeddebat aan en besloot dat het kabinet moet gaan onderzoeken of onze democratie nog wel weerbaar genoeg is. Anouchka van Miltenburg, Kamerlid voor de VVD, legt in TROS KAMERBREED uit waarom zij dit onderzoek wil.

En Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met Bert Bakker van D66 over de missie naar Uruzgan. De hoogste Nederlandse militair in Afghanistan is somber over het slagen van de wederopbouw en sprak van 'dweilen met de kraan open' vanwege de gevechten met de Taliban.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl

TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 september
Radio 1 - 11.04 uur