Nederlandse Islamitische Omroep
15 september 2006

Onderwerpen NIO radio: De Horizon

16 september 2006, 19.30 tot 20.10 uur, Radio 5

Koran reciteren helpt Benali om de Arabische taal te leren

Tijdens zijn verblijf in Libanon hield schrijver Abdelkader Benali een weblog bij voor Vrij Nederland. Hij ging naar Libanon om de Arabische taal te leren. Aan de hand van zijn weblog is het boek Berichten uit een belegerde stad samengesteld dat deze week is verschenen. In De Horizon een lang gesprek met Abdelkader Benali over zijn verblijf in Libanon en de manier waarop hij zijn Arabisch oefenende.

Het rommelt in Marokko

De afgelopen weken staan de Marokkaanse autoriteiten op scherp vanwege een verhoogde terreurdreiging. Er zijn tientallen arrestaties verricht en er zijn explosieven, propagandamateriaal en communicatiemiddelen in beslag genomen. Volgens de Marokkaanse autoriteiten was de El Mehdi Support Group van plan om aanslagen in Marokko te plegen. Vijf van de opgepakte verdachten zijn militairen, gespecialiseerd in explosieven, aldus de Marokkaanse overheid. In De Horizon een telefonisch interview Sietske de Boer in Marokko.

Op Radio 5 is de NIO elke dinsdag te beluisteren van 22.00 tot 23.00 uur met het programma Het andere geluid . Elke zaterdag is de NIO te beluisteren van 19:30 tot 20:10 uur op Radio 5 met het programma De Horizon .

Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of redactie@islamitischeomroep.nl
Postbus 336, 1200AH Hilversum

Of kijk op de vernieuwde website: http://www.nioweb.nl