Jongeren organiseren benefietevenement tegen kanker


Vele BN'ers geven gehoor

EINDHOVEN, 20060911 -- Op 16 september zal het Jan Louwers Stadion te Eindhoven huis zijn voor een groot benefietevenement. Drie jongeren werden gemotiveerd door persoonlijke omstandigheden om te strijden tegen kanker. De gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding en Doe Een Wens Stichting Nederland.

Maurice Geraads (17) kreeg op 13-jarige leeftijd lymfeklierkanker. Na een zware chemokuur is hij hier van `genezen'. Samen met zijn broer Raymond (21) en diens vriendin Anneke Broeren (22), die haar vader ziet vechten tegen darmkanker, nam hij het initiatief om iets te doen tegen deze ziekte.

Tijdens de benefietdag worden twee voetbalwedstrijden gespeeld, waarbij de teams bestaan uit (ex)kankerpatiëntjes van 8 tot 20 jaar, afkomstig uit het hele land, van Ameland tot Maastricht. Maar ook uit bekende Nederlanders, zoals Frits Barend, het RTL Sterrenteam met Bas Muijsen Big Brother Ruud, (oud)profvoetballers, waaronder Legendary PSV met Stan Valckx, Hans van Breukelen, Luc Nilis, Ernest Faber en Björn van der Doelen. Er zullen muzikale optredens worden gegeven door verschillende artiesten en door middel van een loterij kunnen de toeschouwers mooie prijzen winnen. De presentatie is in de handen van Wilfred Genee.

De drie organisatoren hebben bijna een jaar gewerkt aan dit evenement en hebben de vele hindernissen en teleurstellingen doorbroken met hun wil om iets te doen voor mensen met kanker en hun omgeving. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot een evenement met 75 deelnemende (ex)kankerpatiëntjes, BN'ers en (oud)profvoetballers.

De gekochte toegangskaarten zijn een directe steun aan de goede doelen, omdat alles op deze dag georganiseerd wordt op vrijwillige basis en met gedoneerde materialen. Zelfs de opbrengst van de horeca zal naar de goede doelen gaan. Kaarten kunnen tot 10 september worden gekocht via de website www.samensterktegenkanker.nl en hierna aan de kassa. Het programma begint om 11:00 en is rond 16:00 afgelopen. Donaties zijn welkom op Giro 1599 t.n.v. Stichting Samen Sterk Tegen Kanker.

Meer informatie is te vinden op de website www.samensterktegenkanker.nl





Stichting Samen Sterk Tegen Kanker