Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam/Zaandam, 15 mei 2005

DUIZENDEN WANDELAARS ONTMOETEN ELKAAR BIJ 4E DAM TOT DAM WANDELTOCHT

Zaterdag 16 september verwelkomt organisator Le Champion naar verwachting 10.000 wandelaars en Nordic Walkers voor de 4e Dam tot Dam Wandeltocht. De Dam, het kloppend hart van Amsterdam, is een dag voor de Dam tot Damloop de start van drie wandeltochten over afstanden van 18 km, 26 km en voor het eerst een 40 km voor de geoefende wandelaar. Via de Dam in het centrum van Zaandam wordt gefinished in Sporthal De Vang, waar ook een 9 km lange wandeltocht door Zaandam op het programma staat. De online inschrijving op www.damtotdamwandeltocht.nl is geopend tot en met 27 augustus. De organisatie biedt deelnemers dit jaar in samenwerking met de NS een speciale actie . Daarnaast worden voor het eerst pendelbussen ingezet om de wandelaars na de finish te vervoeren naar NS station Zaandam. Een nieuwe goede doelen actie moet er toe bijdragen dat ook de minder bevoordeelde mensen profiteren van de prestatie die de duizenden wandelaars zullen leveren.

Gezellige dag in sfeervolle omgeving
Hoewel de Dam tot Dam Wandeltocht komend jaar pas haar vierde editie beleeft, is het evenement in slechts drie jaar tijd uitgegroeid tot een van Nederlands grootste en sfeervolste wandelevenementen voor jong en oud. Een enquête onder de 8.500 deelnemers in 2005 wees uit dat men, naast het willen leveren van een prestatie, met name aan het evenement deelneemt om vrienden en familie te ontmoeten en met elkaar te genieten van de gezellige sfeer in een uitnodigende omgeving. Door de wandelaars onderweg gratis versnaperingen, veel zitplaatsen en faciliteiten als sanitaire voorzieningen en medische verzorging aan te bieden wordt gestreefd in te spelen op de behoeften van de wandelaar. Daarnaast worden de deelnemers met live-muziek op het parcours en bij de finish aangemoedigd, vindt er een Wandel Expo plaats en kan iedereen zich na afloop op adem komen bij de pastaparty. De nieuwe NS-actie biedt deelnemers de mogelijkheid voor ¤ 12,50 p.p. naar Amsterdam Centraal of Zaandam (start 9 km) te reizen. Zo`n 2e klas retourticket is geldig vanaf alle stations in Nederland. Na de tocht kan men vanaf de finish in Zaandam tussen 12.00 en 17.00 uur met een nieuwe pendelbus naar NS station Zaandam worden gebracht. Beide aanbiedingen dienen het gemak en sluiten parkeerproblemen uit.

Aantrekkelijke parcoursen
Deelnemers aan de 18, 26 en 40 km vertrekken vanaf de Dam met bezienswaardigheden als Het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Het Nationaal Monument op de Dam. De 26 en 40 km wandelaars maken kennis met het centrum van Amsterdam. De grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de Montelbaanstoren, het Scheepvaartmuseum, de Wallen, de barretjes en de knusse straatjes zijn slechts een greep uit de vele gezichten die Amsterdam kenmerken. Het IJ wordt overgestoken via de Schellingwouderbrug, waarna de wandelaars de Oudhollandse dijkwoningen aan de noordkant van het IJ en het dorpje Schellingwoude passeren. De wandelaars van de nieuwe 40 km route lopen t.o.v. de 26 km vanaf de Schellingwouderbrug een extra lus door Waterland met uitzichten op het IJsselmeer en het Kinselmeer. De drukte uit de binnenstad van Amsterdam staat hier in schril contrast met de weidsheid van dit Hollandse natuurgebied. Dorpjes als Durgerdam, Holysloot en Ransdorp zijn ook in dit landelijke parcours opgenomen. Na een nieuwe lus door de Amsterdamse volkswijk de Jordaan maken de deelnemers van de 18 km de oversteek met de veerpont over het IJ. Via het Florapark (langs de oevers van het Noordhollands Kanaal) komen de parcoursen van de 18, 26 en 40 km samen bij de Buiksloterbrug. Op deze plek met haar houten Zaanse huizen ontmoeten de wandelaars tevens het Dam tot Damloop parcours en zullen dat voor een groot gedeelte tot en met de Dam en de finish in Zaandam blijven volgen. Afgeweken van dat parcours wordt alleen om de wandelaars de haven van Zaandam aan de Zaan niet te ontnemen. De finish bevindt zich in Sporthal De Vang. Deze sporthal is tevens de startplaats van de 9 km, die i.v.m. de vele jonge deelnemers ook de kinderboerderij in het Darwinpark zal aandoen.

Wandelen voor het goede doel!
Alle deelnemers aan de Dam tot Dam Wandeltocht gaan weer een prachtige prestatie leveren. Alle deelnemers kunnen bij deze Dam tot Dam Wandeltocht hun minder bevoorrechte medemens hierin laten meedelen. Goede doelen zullen zich de komende maanden bij Le Champion aanmelden, waarvoor men kan wandelen. De uitdaging is dat alle deelnemende wandelaars zich met één van de genoemde goede doelen gaan identificeren. Men wandelt de Dam tot Dam Wandeltocht dan ook voor een ander. >

------------------------------------------EINDE PERSBERICHT--------------------------------------



Ingezonden persbericht