Hondsrock 2006

EXLOO, 20060713 -- De Stichting Hondsrock organiseert op 16 september 2006 in Zuidoost-Drenthe het rock/metal festival 'Hondsrock 2006'. Het festival zal plaatsvinden in het Hippisch Centrum te Exloo van 14.30 uur tot 00.30 uur. Er zijn 10 bands gecontracteerd die om en om zullen spelen op 2 podia, met als hoogtepunten The Heaven's Devils en The Wounded. Dit initiatief is genomen door en voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Een groep rock/metal liefhebbers die op dit gebied in deze regio behoorlijk tussen wal en schip vallen.


Wij zijn een groep enthousiaste muziekliefhebbers die zich met hart en ziel inzet om van Hondsrock een succes te maken. Deze groep bestaat o.a. uit een organisatiedeskundige, een grafisch ontwerper, een webdesigner en diverse vertegenwoordigers van bands uit Drenthe. Hondsrock is in 2005 begonnen als een tuinfeest. Door het enorme enthousiasme het afgelopen jaar van zowel bands (23 aanmeldingen!) als bezoekers, hebben we besloten het dit jaar groots aan te pakken. Ook mede door de positieve reacties van sponsoren en insiders zijn we er vast van overtuigd dat het een groot succes zal worden. We zijn qua accommodatie van alle gemakken voorzien. Er kunnen 2000 personen in de zaal en we beschikken over horecapleinen, snackwagens en viprooms voor de bands. Ook is er een overeenkomst met een camping gesloten, zodat bezoekers zeer voordelig een campingarrangement kunnen boeken. Kijk op www.hondsrock.nl. Op dit moment worden overal posters en flyers verspreid. Zes weken voor het festival worden er billboards in diverse gemeenten geplaatst.
Het doel is uiteindelijk een landelijk bekend, gerenommeerd buitenfestival van 2 dagen met bekende en minder bekende bands te realiseren. Een vast item van Hondsrock is het opstappodium, waar 3 kleine/beginnende bands zullen spelen.
Naast The Wounded en The Heaven's Devils zullen de volgende bands optreden:
Five O'Çlock Shade, Invert Jigsaw, Endemic, Serious, Insatiable, Seveninch, SubgenX en Greyhead.
Stichting Hondsrock