Gemeente Zoetermeer

Week van de Vooruitgang Zoetermeer met Europese nominatie

Zoetermeer is dit jaar voor de derde achtereenvolgende maal het toneel van de zogenoemde Week van de Vooruitgang. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat op Europese schaal wordt uitgevoerd op initiatief van de Europese Commissie. In 2005 deden er 828 steden mee uit 30 landen. Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, is in Nederland de initiatiefnemer.

Zoetermeer behoorde tot een selecte groep van Europese steden die werden genomineerd om uitgeroepen te worden tot de beste organisator van de Week van de Vooruitgang. Inmiddels is bekend dat Kopenhagen dit jaar de winnaar is geworden.

De Week van de Vooruitgang, van zaterdag 16 tot en met zondag 24 september, staat in het teken van het beperken van (de groei van) het autoverkeer en het aandragen en het tonen van goede alternatieven. Zo valt de autovrije dag binnen de Week van de Vooruitgang. Het Europese thema is dit jaar "klimaatverandering".

Deze week in Zoetermeer betekent veel activiteiten met de boodschap: "Het is gezonder en leuker om te fietsen en te lopen en het is beter voor het milieu om de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen." De slogan die in Zoetermeer gebruikt wordt is: "Vooruit voor schone lucht".

Organisaties of particulieren die een activiteit willen organiseren tijdens de Week van de Vooruitgang kunnen zich aanmelden bij Monique Hakkennes, telefoon 079 346 8445.

NB.
De overige genomineerde steden waren Koprivnica (Kroatië), Kopenhagen, Budapest, Ceske Budejovice, Bologna (Italië), Lubin (Polen), Almada (Portugal), Léon (Spanje), Ljubliana (Slovenië) Genève (Zwitserland) en Edinburgh (VK).