KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

15-9-2006

Open Dutch Championship - verslag eerste dag

De eerste dag van het Open Dutch Championship Olympic Classes werd gekenmerkt door mooi weer, goede wind en veel mooie wedstrijden.

Grote opkomst bij de Yngling klasse waar 37 boten strijden om de Nederlandse titel. De Kernploeg Ynglingzeilsters overheersen na de eerste dag het veld. Mandy Mulder met Marije Faber en Floor Hendriksen staan eerste na drie wedstrijden, ze zeilden twee keer naar een eerste plaats. De derde race werd ze vierde. Team Annelies Thies, Brechtje van de Werf, Petronella de Jong volgt met een tweede plaats, zij voeren vandaag naar een tweede, derde en een tweede plaats. Jannek Hin, Annemieke Bes en Marije Kampen staan derde met een serie van 6, 2, 5.

De Laser Radial is met 63 deelnemers de grootst deelnemende klasse. Ook in deze klasse zijn drie goede wedstrijden gevaren. Steven Krol scoorde vandaag twee eerste plaatsen en een derde plaats en staat daarmee op de eerste plaats. Steven Le Fevre volgt op de tweede plaats. De Belgische Evi van Acker staat als eerste dame op plaats vier in het klassement.

Debutant op dit evenement is de Paralympische klasse 2.4M. Negen deelnemers strijden om de titel van Nederlands Kampioen. Damien Seguin uit Frankrijk staat eerste met 2, 1, 1. Thierry Schmitter staat vlak achter hem met twee tweede plaatsen en een eerste. Andre Rademaken staat derde aan het eind van de eerste dag.

Twaalf teams nemen deel in de Star. Alwin van Dealen en Peter Peet hebben overtuigend de leiding genomen door drie maal als eerste te finishen. Eric Broekhof volgt door tweemaal tweede en eenmaal vijfde te worden.

De spectaculaire 49er klasse heeft vandaag vier wedstrijden gevaren. Deze varen vlak voor de haven. Door de korte golfslag van het
IJsselmeer waren toch een paar teams omgeslagen. Daan Schutte en Karsten Groth voeren het veld aan met een derde en driemaal een eerste plaats. Jeroen Catz met Wilco Stavenuiter staan tweede met 1, 2, 2, 3. Mats en Henrik Hellman volgen direct daarachter. Deze hebben de tweede race niet uit kunnen varen, maar zeilden verder naar een tweede, derde en nog een derde plaats.

Voor morgen staan er voor de meeste klassen drie wedstrijden op het programma. De 49er klasse zullen morgen weer vier races varen. De eerste wedstrijd zal om tien uur starten.

Internetadres: www.opendutchsailing.org
E-mailadres:info@opendutchsailing.org