KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

15-9-2006

Aankomst wereldkampioenen op Schiphol onder grote belangstelling

Om 17.42 uur landde het vliegtuig van China Southern Airlines op Schiphol met aan boord de wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, Sven en Kalle Coster die een verdienstelijke achtste plaats behaald hebben op het WK 470 in Rizhao, en de drie begeleiders, Jacco Koops, Jaap Zielhuis en Dick Coster.

Na een vlucht van tien uur werd de voltallige 470 ploeg opgewacht bij de gate en direct naar de pressroom gebracht. Daar was een emotioneel en vreugdevol ontvangst. Ouders en speciale vrienden, sponsoren en pers feliciteerden de twee meiden die lid zijn van
watersportvereniging Hoorn.

Al snel gingen de wereldkampioenen achter de tafel zitten om verslag te doen van de voorbereidingen die naar dit succes hebben geleid. Het succes is vooral te danken aan de trainingen van Daniel Smith en de begeleiding van Jacco Koops. Daarna werd verslag gedaan van de wedstrijden zelf en de allesbeslissende medalrace, waarbij de dames eerst wel winnend, toen niet winnend en vervolgens weer wel op de goede positie zaten om het goud veilig te stellen. Het verslag werd aangevuld met beeldmateriaal, afkomstig van de fysiotherapeut Renee Dannnenburg die vanaf de begeleidingsboot de meiden observeerde.

Na afloop van de persconferentie werden de twee zeilsters verrast met een speciaal cadeau van Official Partner Delta Lloyd. De heer Michael Renssen feliciteerde de wereldkampioenen en overhandigde een cheque waarmee de zeilsters een nieuwe spinnaker kunnen aanschaffen.

Komend weekeinde kunt u interviews bekijken en beluisteren op
zaterdagmiddag 16 september bij NOS langs de lijn en zondagmiddag is het team te gast in de studio bij Studio Sport