Ministerraad enthousiast over burgertroonrede

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
Zaterdag 16 september 2006

Premier Balkenende en ministers enthousiast over burgertroonrede

Premier Balkenende en de voltallige ministerraad nam gisteren de eerste burgertroonrede van Nederland in ontvangst. De presentatie door Visie21, aanwezig op het Binnenhof om de Burgertroonrede te overhandigen, kon rekenen op enthousiaste reacties van de verschillende ministers.

'Het zou ons partijprogramma kunnen zijn', riepen bewindslieden van verschillende partijen die in deze periode voor de verkiezingen eerder de verschillen met andere partijen proberen te verduidelijken. De stem van de Nederlander, verwoord in de eerste burgertroonrede van Nederland, spreekt van optimisme en verbondenheid. Dat had blijkbaar effect op de sfeer in de ministerraad.

Ook Tweede Kamerleden Liesbeth Spies en Alexander Pechtold namen de burgertroonrede in ontvangst. 'Wat goed dat dit helemaal voor en door burgers is geschreven', verklaarden ze.

Eerder op de dag sprak Julissa van 11 de troonrede al uit voor Paleis Noordeinde. Medewerkers van Koningin Beatrix namen daar de Burgertroonrede in ontvangst. Visie21 hoopt dat de Koningin de burgertroonrede in gedachten houdt als zij op Prinsjesdag de Troonrede uitspreekt.

De eerste burgertroonrede van Nederland is het resultaat van 7 maanden werken door wat inmiddels het grootste burgerinitiatief van Nederland is: Visie21. In die periode werd een toekomstvisie ontwikkeld voor Nederland, zoals de Nederlander dat voor zich ziet. Op 3 september 2006 werd deze visie bekendgemaakt tijdens het Visie21 Festival. Daarna werd de visie vertaald in een burgertroonrede.

De burgertroonrede is vanaf vandaag te lezen en te downloaden via www.visie21.nl. Daar zijn ook foto's te bekijken en te downloaden van de presentatie van de burgertroonrede bij Paleis Noordeinde en op het Binnenhof.

Vanaf 4 oktober start Visie21 met de strategie voor de visie: hoe willen wij Nederlanders de gewaagde doelen die we hebben geformuleerd, bereiken?