Proteq sponsort tennistoekomst

Proteq direct

Proteq sponsor tennistalenten Robin Haase en Thiemo De Bakker

Heerhugowaard - Verzekeraar Proteq heeft haar sponsoractiviteiten uitgebreid met sponsoring van de talentvolle tennissers Thiemo de Bakker (17) en Robin Haase (19). Naast het hoofdsponsorschap van het Nederlands Davis Cup Team richt Proteq zich hiermee nadrukkelijk op de toekomst van het Nederlandse tennis.

De sponsoring van deze twee jonge talentvolle tennissers past in de ambitie die zowel de spelers als de verzekeraar hebben, namelijk op weg naar de top. Voor Proteq, onderdeel van SNS REAAL, is dat door zich nadrukkelijk te profileren als internetverzekeraar en op zoek te gaan naar nieuwe distributiekanalen in de markt. Voor De Bakker en Haase is het doel de mondiale tennistop. En dat kan nu eenmaal niet zonder sponsors. Hiermee investeert de Heerhugowaardse verzekeraar in jong talent. Directievoorzitter Gert Jan Fritzsche van Proteq: Iedereen ziet dat er een nieuwe lichting tennistalenten staat te trappelen om de wereldtop te bestormen. Of dat lukt is van vele factoren afhankelijk. Sponsoring is een van de randvoorwaarden. Ondanks de bijdrage van de KNLTB en het prijzengeld dat die jongens links en rechts kunnen verdienen, leggen die jongens er gewoon geld op toe om professioneel tennis te bedrijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand met veel potentie daarom niet doorbreekt en zijn droom en ambities niet kan waarmaken. Doodzonde natuurlijk. Als hoofdsponsor van het Nederlands Davis Cup Team zijn we nu twee jaar actief in de tennissport. We zien de potentie van Thiemo en Robin en vinden het de moeite waard in deze jongens te investeren. Bovendien hebben we een gedeelde ambitie, namelijk de top halen. Het zou geweldig zijn als we over een paar jaar weer een paar spelers in de top 100 van de wereld hebben staan. En als wij daar op onze manier een steentje aan bij kunnen dragen, doen we dat met veel plezier.

Ook Robin Haase en Thiemo de Bakker zijn zeer te spreken over hun nieuwe sponsor. Haase: Dit is een hele mooie steun in de rug voor ons. Het maakt het wat makkelijker om een goed programma te draaien zonder dat wij, of onze ouders, ons meteen in de schulden hoeven te steken. Het geeft ons een stukje zekerheid waardoor wij ons volledig op onze profcarrière kunnen storten. Ik sta nu 214 van de wereld en zit in de selectie voor de Davis Cup ontmoeting tegen Tsjechie. Het gaat allemaal erg snel maar ik besef me heel goed dat ik nog maar net kom kijken. Ook De Bakker is te spreken over zijn nieuwe sponsor: Ik ben 17 jaar en zal dit jaar waarschijnlijk als nummer 1 op de wereldranglijst bij de junioren eindigen. Mijn Wimbledontitel van dit jaar heeft mij veel publiciteit gegeven maar ook ik sta pas aan het begin van mijn profcarrière. Ik wil echter naar de top 100 van de wereld en het liefst natuurlijk richting de top 10.Om daar te komen moet ik nog heel veel leren en veel toernooien spelen. Goede begeleiding en goede faciliteiten zijn belangrijk. Met Proteq als sponsor zijn die twee zaken nu makkelijker in te vullen.

De sponsorovereenkomst is mede tot stand gekomen door sportmarketingburo House of Sports dat tevens het management voert voor Thiemo de Bakker en Robin Haase.