Politie Zeeland


---

O-2360-2006 Onder invloed
Op de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Hendrikskinderen is gisteravond rond 21.21 uur het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Heinkenszand.
De man reed over voornoemde weg toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan.

Om 05.25 uur vanmorgen is een 20-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed op zijn brommer over de Vlasmarkt in Middelburg toen hij werd staandegehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij negen keer teveel had gedronken ( beginnend bestuurder). Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

O-2361-2006 Aangehouden wegens bedreiging
Een 52-jarige Goesenaar is gisteravond rond 22.15 uur aangehouden wegens bedreiging van een groepje jongeren.
De jongeren waren een vuurtje aan het stoken op een grasveldje aan de Oostwal in Goes. Een man liep naar hen toe en begon wild met zijn armen te zwaaien en te roepen dat het vuur uit moest. Als het vuur niet uitging zou hij iemand gaan slaan. De jongeren maakten het vuur uit en liepen een stukje verder weg. De man haalde uit en sloeg een 16-jarige jongen tegen zijn oor. Hij bedreigde de jongeren ook nog met een mes. De man is aangehouden door de Zeeuwse politie en overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij vandaag verder verhoord zal worden.

O-2362-2006 Agent geslagen na vernieling auto
Omstreeks 22.11 uur gisteravond werd, door een getuige, gezien dat een jongeman een geparkeerde auto op de Beestenmarkt vernielde.
De getuige belde de politie en ging achter de verdachte aan. Hij heeft hem aan kunnen houden en overgedragen aan de inmiddels terplaatse gekomen politieagenten. Die hadden nogal wat moeite om de 23-jarige Goesenaar in hun auto te krijgen, want de man verzette zich hevig en ging helemaal door het lint. Hij trapte een van de agenten een paar keer hard tegen zijn benen. De agenten moesten de nodige kunstgrepen toepassen om de man in hun dienstvoertuig te krijgen. Ondertussen kwam het maatje van de 23-jarige verdachte, een 24-jarige Goesenaar, zich bemoeien met de aanhouding van zijn vriend. Hij wurmde zich tussen de verdachte en de agenten en sloeg dezelfde agent met zijn vuisten op zijn gezicht. De 24-jarige is ook aangehouden en in een ander politievoertuig geplaatst. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en worden vandaag verder verhoord. De 23-jarige verdachte liep een gebroken neus op. Het is niet duidelijk wanneer hij deze verwonding heeft opgelopen. Hij heeft namelijk, toen hij in het politievoertuig zat, diverse malen hard met zijn hoofd tegen de ruiten geslagen. Toen, later op het politiebureau, de verdachte bezocht werd door een arts, wilde hij zich absoluut niet laten onderzoeken en sloeg zichzelf meerdere malen, met zijn vuist, tegen zijn eigen neus aan.

O-2363-2006 Electriciteitskastje in brand
Vannacht rond 05.02 uur is een electriciteitskastje op de parkeerplaats aan de Oostwal in Goes in brand gestoken.
De Zeeuwse politie doet onderzoek naar de brand die door de brandweer werd geblust. Dor getuigen is nl. een groepje gezien dat mogelijk meer weet van de brand.

---- --