Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 16-09-2006

Politie houdt vechtersbaas aan

HOOGEVEEN Op zaterdag werd een 14-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden terzake mishandeling en vernieling. Een 15-jarige klasgenoot verklaarde donderdagmiddag door hem in de kleedruimte van het gymlokaal van een school aan de Voltastraat te zijn mishandeld. Hij moest zich, nadat een gymlerares tussen beide kwam, onder doktersbehandeling stellen. In het ziekenhuis werd een zwaar gekneusde arm geconstateerd. Tevens werd zijn mobiele telefoon en MP-3-speler vernield. (06-179858)

Politie zoekt doorrijder
HOOGEVEEN De politie is op zoek naar de veroorzaker van een eenzijdig ongeval op de Atlaslaan(straatje naar het hofje). Tussen 15.30 en 17.00 uur reed de bestuurder van een witte Volkswagenbus met daarachter een aanhangwagen gekoppeld het hofje in. Tijdens het achteruitrijden reed hij de lantaarnpaal omver. Hierbij scheurde de electrische plaat doormidden. De man reed hierna door. Het elctriciteitsbedrijf amputeerde de paal en dichtte het gat. De bestuurder was een blanke kalende man tussen de 24 en 27 jaar en hij droeg geen baard of snor. De politie wil graag in kontakt komen met getuigen van deze doorrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (06-180091)

Politie spoort veroorzaker ongeval op
EMMEN De politie heeft de veroorzaker van een ongeval op het fietspad van de Kerspellaan, waarbij donderdagmiddag een vrouw haar schouder brak, opgespoord. Ook de overige twee fietsende vrienden werden opgespoord. Het gaat hier om drie 14-jarige jongens uit Emmen. Zij zijn op het politiebureau verhoord. (06-179613)

Alcoholcontrole
MEPPEL Tijdens een in de nacht van vrijdag op zaterdag gehouden alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Meppel werden 273 blaastesten afgenomen. Vier bestuurder keken te diep in het glaasje, 250, 300, 430 en 620 ug/l. (06-180199)

Inbreker overlopen
WESTERBORK Vrijdagavond trof een 28-jarige bewoonster van de Acacialaan bij thuiskomst een haar onbekende man aan. Deze was bezig om op de eerste etage door het raam naar binnen te klimmen. Deze nam hierop gelijk de benen. (06-180149)

Bedrijfsinbraak
NIEUW RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg een bedrijf aan de Dorpsstraat ongewenst bezoek. De ruit van de voordeur werd ingegooid waarna de daders rookwaar en parfumartikelen meenamen. (06-180200)

Politie houdt man aan
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 27-jarige Groninger aangehouden. Tijdens een surveillance zag de politie dat het alarm van een bedrijf aan de Nieuwe Huizen afging. Getuigen hadden kort daarvoor de verdachte tegen de ruit van het bedrijf zien slaan. Op de Groningerstraat trof de politie de man aan die voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Hij kreeg een bon voor baldadigheid. (06-180211)

Politie houdt vechtersbaas aan
HOOGEVEEN De politie heeft vanmorgen een 19-jarige Hoogevener van zijn bed gelicht en aangehouden terzake mishandeling. De man wordt er van verdacht op vrijdagavond een 19-jarige man uit Antwerpen een klap te hebben verkocht. Het slachtoffer liep met zijn broer op de Hoofdstraat toen de verdachte hen tegemoet kwam fietsen, afstapte en zonder enige reden de man uit Antwerpen een klap verkocht. De politie onderzoekt de zaak. (06-180116)

Politie houdt drie personen na vechtpartij aan
COEVORDEN Een 35-jarige vrouw uit Coevorden, haar 16-jarige zoon en een 21-jarige vriend uit Dalen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Pampertstraat aangehouden. Na een melding van een vechtpartij achter het voetbalveld van de vv. Germanicus en een vechtpartij bij het Teuthuus ging de politie ter plaatse. Enkele tegemoet lopende mensen werd gevraagd wat er aan de hand was. Hierop gedroeg de 16-jarige Coevordenaar zich verdacht en wilde de benen nemen. Tijdens het gesprek met het drietal werd de politie bedreigd en wenste men niet mee te werken aan hun aanhouding. Er ontstond een vechtpartij tussen de politie (2 personen) en het drietal waarbij uiteindelijk pepperspray gebruikt moest worden. De 2 mannen werden aangehouden en ingesloten en de vrouw kwam hierbij te vallen en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Ter observatie moest de vrouw daar een nacht blijven. Er volgt een onderzoek tegen het drietal die verdacht worden van mishandeling van een politieagent, wederspanningheid, niet voldoen aan ambtelijk bevel, bedreiging en openlijke geweldpleging. (06-180187)

Huiselijk geweld
HAVELTERBERG Vrijdagavond is een 51-jarige man aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn 50-jarige echtgenote te hebben geslagen waarna ze kwam te vallen. De man is ingesloten. (06-180130)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280