Politie Groningen

Zaterdag 16 september 2006

Er zijn vandaag 15 berichten

Provincie Groningen, 16-09-2006

Groningen: man twee keer aangehouden

Een 25-jarige man uit Groningen had vrijdagnacht zijn lesje nog niet geleerd toen hij het bureau aan de Rademarkt mocht verlaten na een rijontzegging. De man was eerder die nacht aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een blaastest bleek de man 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op het moment dat hij het bureau mocht verlaten, verscheurde de man zijn bon. Toen de Stadjer de snippers op wilde pakken, beledigde hij enkele dienders. Deze waren daar niet van gediend. De man werd opnieuw aangehouden.

Groningen: snorfietser onder invloed

Een 28-jarige snorfietser uit Groningen is in de Nieuwstad in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed met zijn snorfiets over het trottoir toen enkele agenten hem staande wilden houden. Bij het zien van de dienders gaf hij extra gas en wilde de Stadjer ontkomen. Een van de agenten kon de man nog vastgrijpen waardoor zijn vluchtpoging mislukte. De snorfietser bleek teveel te hebben gedronken. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Groningen: Bromfietser sjoemelt met verzekeringsplaatje

Een 19-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagnacht op de Europaweg in zijn woonplaats voor meerdere overtredingen bekeurd. De jongeman reed op zijn scooter met hoge snelheid zonder verlichting door rood licht op de kruising Lubeckweg-Europaweg. De Stadjer was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tijdens de controle bleek dat de scooter was opgevoerd. Bovendien bleek dat de scooter niet verzekerd was, ondanks een verzekeringsplaatje achterop de scooter. De man vertelde de politie dat hij van zijn vorige bromfiets het verzekeringsplaatje had geschroefd en het op zijn scooter had gemonteerd. Zo leek het alsof de scooter toch verzekerd was. De bromfietser is met meerdere bekeuringen heengezonden.

Groningen: controle verkeersregels

In het kader van de campagne Rij met je hart, zijn vrijdagavond op verschillende plaatsen in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden.

Op de Diamantlaan droegen vier bestuurders geen gordel, werd een keer door rood licht gereden en belde een automobilist in zijn auto zonder gebruik te maken van een carkit.

Op de Westersingel werden negen boetes uitgedeeld voor fietsen zonder verlichting. Een automobilist werd bekeurd voor het niet handsfree bellen. Bovendien bleek een auto niet APK-gekeurd te zijn.

Groningen: Duitse vrouw laakt verkeersregels

Een 21-jarige automobiliste uit het Duitse Wermelskirchen nam het vrijdagmiddag niet zo nauw met de Nederlandse verkeersregels. Een agent zag de Duitse in haar auto rijden met haar mobiele telefoon aan haar oor. Bovendien droeg ze geen gordel. Toen de agent haar staande hield, kon ze zichzelf niet legitimeren. Op het bureau vertelde de vrouw dat ze de Nederlandse verkeersregels wel degelijk kende, maar er even niet meer aan had gedacht. Met een boete mocht ze naar haar verblijfadres in Groningen.

Groningen: hennepkwekerij aangetroffen

De politie heeft vrijdagmorgen in een woning aan de Soerabajastraat in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten vonden in de woning 160 hennepplantjes en 518 stekjes. Bovendien vonden agenten 70 gram speed in een diepvries en 23 pillen XTC in de woonkamer. De drugs zijn in beslag genomen. De bij de kwekerij behorende goederen zijn vernietigd. De 28-jarige bewoner van de woning is aangehouden.

Groningen: agent met dood bedreigd

Een 51-jarige man uit Hoogezand is vrijdagavond op de Ubbo Emmisussingel in Groningen aangehouden. De man dronk in het openbaar uit een blikje bier en kon geen identiteitsbewijs tonen. Op het politiebureau begon de man zich agressief te gedragen. Toen een agent de man verzocht te bedaren, werd de agent met de dood bedreigd. De politie heeft de man ingesloten.

Groningen: fietser valt op stoeprand

Een 58-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmiddag op de Zonnelaan in Groningen met zijn hoofd op een stoeprand gevallen. De man had een paar glazen alcohol genuttigd en wilde fietsend naar huis. Op de kruising Zonnelaan en Kometenstraat verloor de man de macht over zijn fietsstuur en knalde tegen een stoeprand. Met een hoofdwond is de Stadjer naar een ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: fietsers botsen

Twee fietsers zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing op de Troelstralaan in Hoogezand. Een 29-jarige vrouw uit Hoogezand wilde linksaf naar de Pieter Langendijkstraat, maar gaf geen voorrang aan een tegemoet komende 43-jarige plaatsgenoot. Gevolg was een botsing tussen de fietsers. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Mensingeweer: rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Een 21-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn heeft vrijdagnacht zijn rijbewijs in moeten leveren. De bestuurder reed op de
Schouwerzijlsterweg in Mensingeweer toen hij voor een blaastest staande werd gehouden. De man had 0,85 promille alcohol in zijn bloed. Aangezien hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Kropswolde: bestuurders onder invloed

Op de Waesingeweg in Kropswolde is vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Tijdens de controle werd een 37-jarige man uit Hogezand aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man bleek 0,9 promille in zijn bloed te hebben. Bovendien was zijn rijbewijs al bijna anderhalf jaar verlopen. De man kreeg een rijverbod van vijf uur.

Bij dezelfde controle werd ook een 37-jarige bestuurder uit Zuidlaren aangehouden. Hij bleek 1,3 promille in zijn bloed te hebben. Ook was de auto waarin de man reed niet verzekerd. De man kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen beide bestuurders maakt de politie proces-verbaal op.

Slochteren: man met alcohol achter stuur

Een 25-jarige automobilist uit Siddeburen is vrijdagavond aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Uit een ademanalysetest bleek dat de man 0,8 promille in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Siddeburen: man beledigt agenten

Een 61-jarige automobilist is op de Damsterweg in zijn woonplaats Siddeburen aangehouden voor het beledigen van politieagenten in functie. De agenten waren bezig met een verkeerscontrole toen de man langs kwam rijden. Hij bleek in eerste instantie geen gordel te dragen. Toen een agent hem daarop aansprak en hem vroeg om zijn rijbewijs te laten zien, begon de man te schelden. Waarschuwingen hielpen niet en de man bleef zich vervelend gedragen. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Stadskanaal: ongeval na inhalen op doorgetrokken streep

Een 20-jarige automobiliste uit Nieuw Weerdinge is vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Stuurboord-Krommewijk in Stadskanaal. Een 25-jarige bestuurder uit Alteveer haalde met hoge snelheid eerst een ambulance in en wilde daarna de 20-jarige vrouw inhalen. Hij reed daarbij over een doorgetrokken streep. Op het moment dat de man de vrouw in wilde halen, sloeg de vrouw linksaf. Hoewel de 25-jarige bestuurder een aanrijding wilde voorkomen door hard te remmen, raakte de man de andere auto in de flank. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 67, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 96, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.