Gemeente Amsterdam



Randstad Holland in een globaliserende wereld

Advies ten behoeve van de kabinetsformatie

16 september 2006
-

Op verzoek van de colleges van b&w van de g4 (de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) is onderzocht hoe de Randstad weer terug kan komen in de voorhoede van de de top-20 van Europese grootstedelijke gebieden. De Adviescommissie g4 Manifest presenteerde zaterdag 16 augustus haar aanbevelingen.

Uitgangspunt voor de commissie is dat een krachtige economie een cruciale voorwaarde is voor het behoud van onze economische, sociale en culturele verworvenheden. Continuering van deze verworvenheden gaat niet vanzelf; welvaart moet steeds opnieuw worden verdiend.

Om ons hoge welvaartsniveau verder uit te bouwen zijn daden nodig; niets doen leidt bij de steeds grotere internationale concurrentie op termijn tot fundamentele verarming.

Het advies g4@RandstadHolland.EU werd opgesteld door een commissie onder voorzitterschap van A. Burgmans, voorzitter van Unilever.

De commissie-Burgmans bestond verder uit de leden: * Mr. R.J. Hoekstra, Staatsraad
* Mr. P.A. Nouwen, management adviseur
* Prof. drs. P. Scheffer, bijzonder hoogleraar grootstedelijke vraagstukken UvA
* Drs. C.P. Vogelaar, zelfstandig adviseur
* Het secretariaat van de commissie werd gevoerd door: * Drs. J.A. de Koning M.Phil, economisch adviseur Unilever N.V. * Drs. O.P. van de Vijver MPM, senior adviseur bestuurszaken gemeente Utrecht