Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na poging beroving bejaarde

Nijmegen, 16-09-2006 o De politie heeft vrijdagavond op de Krayenhofflaan in Nijmegen een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij kort voor zijn aanhouding heeft geprobeerd om een bejaarde bewoner van een woning aan de Marialaan te beroven.

Rond half elf vrijdagavond werd aangebeld bij de bejaarde man. De man die al lag te slapen wilde eerst niet open doen maar toen het aanbellen werd herhaald besloot hij toch te gaan kijken wie er aan de deur was. Toe de man de deur geopend vroeg een jonge man hem om een glas water. Vervolgens werd hij door deze man ruw naar binnen geduwd. In de gang van de woning ontstond een worsteling waardoor de bejaarde man gewond raakte aan een hand. Uiteindelijk lukte het om de indringer naar buiten te werken.
Het slachtoffer belde de politie en kon een goed signalement van zijn aanvaller geven. Daarop is direct door meerdere politieagenten de omgeving afgezocht. Zij troffen in een steegje bij de Krayenhofflaan een man aan die aan het signalement voldeed.
De verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt of deze man zich asan meerdere soortgelijke berovingen schuldig heeft gemaakt.
(03)