1e persbericht van zaterdag 16 september 2006

Eindhoven, 16-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten op heterdaad betrapt bij diefstal vanaf bouwterrein

Op een bouwterrein aan de Nicolaistraat zijn zaterdag rond 1.15 uur twee Eindhovenaren van 25 en 20 jaar aangehouden. Getuigen zagen de mannen op het bouwterrein rondstruinen en waarschuwden de politie. Toen de verdachten de politie zagen namen ze de benen. Uiteindelijk werd de 25-jarige verdachte onder een container aangetroffen en de andere in een zandsilo. De twee verdachten zouden hebben geprobeerd om aluminiumplaten te stelen. Zij zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Vernieler aangehouden

Op de Noord Brabantlaan is zaterdag rond 3.10 uur een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding met een reclamebord de toegangsdeur van een horecagelegenheid hebben vernield. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Flessentrekker aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan is vrijdag rond 22.00 uur een 44-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij had voor ruim tachtig euro gegeten en gedronken en wilde niet betalen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis.

Helmond: Aanhouding na mishandeling ex-vriendin

Op de Kasteellaan is zaterdag rond 4.45 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou eerder die nacht zijn 27-jarige ex-vriendin in haar woning in het centrum van Helmond hebben geslagen. Toen de vrouw kans zag om de man buiten te werken en de voordeur dicht had gedaan, trapte de verdachte de voordeur open. De vrouw zag kans om de politie te waarschuwen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Bladel: Verdachte aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Bladel is zaterdag rond 1.30 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die dag zijn 29-jarige vriendin in hun woning bij de keel hebben gepakt. Ook zou de vrouw geslagen en met de dood bedreigd zijn. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Handel: Verdachten van diefstal tas aangehouden

In een auto op de Handelseweg zijn zaterdag rond 4.15 uur twee mannen uit Culemborg van 22 en 19 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van het wegnemen van de handtas van een 19-jarige vrouw uit Uithoorn. Dit gebeurde eerder die nacht in een horecagelegenheid aan de Handelseweg. De gewaarschuwde politie wist de twee verdachten aan te houden. In de auto van de verdachten werd de tas van de vrouw teruggevonden. Het tweetal is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Lierop: Identiteit verongelukte bromfietser bekend

De bromfietser, die vrijdag rond 16.30 uur om het leven kwam bij een verkeersongeluk op de kruising Rijksweg Oude Goorenweg, is een 29-jarige man uit Bakel. Het ongeluk gebeurde toen de 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lierop, die over de Stipdonk richting Rijksweg reed, rechtsaf sloeg richting de Oude Goorenweg. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietser, die uit tegengestelde richting over het fietspad aan de Rijksweg reed. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.