2e persbericht van zaterdag 16 september 2006

Eindhoven, 16-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje van GSM beroofd

Op de Strijpsestraat is vrijdagavond rond 22.15 uur een 17-jarig meisje uit Eindhoven van haar GSM beroofd. Het meisje wilde wegfietsen bij een pinautomaat toen een man met een bivakmuts over zijn hoofd op haar af kwam lopen. Hij bedreigde het meisje met een vuurwapen en eiste geld. Toen het meisje niet direct haar portemonnee kon vinden greep hij haar GSM uit haar broekzak en rende weg in de richting van de Schouwbroekseweg. De dader is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een normaal postuur en is naar schatting tussen de 20 en 25 jaar. Hij droeg donkere kleding en had een zwarte bivakmuts over zijn hoofd.

Eindhoven: Man beroofd

Op de Celebeslaan is zaterdag rond 00.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar beroofd. De man fietste over de eerdergenoemde straat toen twee mannen op een scooter hem dwongen te stoppen. Zij dreigden de man te slaan als hij niet zou stoppen. Vervolgens eisten zij zijn geld, zijn GSM en zijn rugzak met daarin onder andere een laptop. Plotseling kwam er ook nog een man op een fiets bij staan. De fietser sloeg het slachtoffer in zijn gezicht. De fietser en de mannen op de scooter zijn samen weggereden met de spullen van het slachtoffer. Het gaat om drie blanke daders die naar schatting tussen de 17 en 18 jaar zijn.

Eindhoven: Man en vrouw door groep beroofd

Op de Schweitzerlaan zijn vrijdag rond 23.20 uur een 23-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd. Zij fietsten vanaf de Roostenlaan de eerdergenoemde straat in, toen plotseling een groep jongeren uit de bosjes gerend kwam. Zij dwongen de man en de vrouw om te stoppen en eisten vervolgens hun portemonnee. De daders zijn er vervolgens met de portemonnee en de horloge van de man vandoor gegaan. In de portemonnee zaten enkele pasjes en kleingeld. De daders zijn jongens in leeftijd variërend van 14 tot 20 jaar met een getinte huidskleur. Zij droegen doekjes voor hun mond en de meeste een petje of doekje op hun hoofd.

Eindhoven: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Aalsterweg is zaterdag rond 4.40 uur een 25-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken Poolse automobilist betrokken bij aanrijding

Op het Noordende is zaterdag rond 12.40 uur een 51-jarige Poolse automobilist achter op de auto van een 36-jarige man uit Helmond gebotst. De man uit Helmond reed over het Noordende en remde om de Sint Willibrordstraat in te rijden. De 51-jarige man kon zijn auto niet tijdig stoppen en botste achter op de auto van zijn voorganger. De 51-jarige bestuurder bleek te veel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,00 gemeten. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Dozen met kleding uit vrachtwagen gestolen

Op een parkeerplaats aan de A67 is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 8.00 uur ingebroken in een vrachtwagen. Uit een oplegger werden zestien dozen met spijkerjassen gestolen. Het dekzeil werd opengesneden om bij de spullen te komen.

Waalre: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Valkensewaardseweg is zaterdag rond 2.00 uur een 24-jarige automobilist uit België betrapt op te hard rijden. De man reed met een snelheid van maar liefst 139 km/u over de eerdergenoemde weg. Hier mag maximaal 80 gereden worden. De man moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren.