Verzamelbericht zaterdag

's-Hertogenbosch, 16-09-2006

Agente meegesleurd door auto

s-Hertogenbosch/Rosmalen In een poging een 46-jarige dronken automobilist uit s-Hertogenbosch aan te houden is een agente meegesleurd door de auto van de verdachte. De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een ruzie in een woning in de wijk de Haaren in s-Hertogenbosch. Zowel de bewoonster als de verdachte bleken behoorlijk aangeschoten te zijn. De verdachte wist in zijn auto te komen en deed de deuren op slot. Agenten probeerden hem uit de auto te krijgen waarop de man met hoge snelheid wegreed. De man had aangegeven zich van het leven te willen beroven. Bij een achtervolging negeerde de man diverse stoptekens en reed op onverantwoorde wijze. Bij de Bruistensingel werd de auto tot stoppen gedwongen. Een agente probeerde het portier open te trekken. Op dat moment gaf de man vol gas en bleef de agente met haar hand klem zitten in de portiergreep. De agente werd daardoor een aantal meters meegesleurd. Zij bleef ongedeerd. De verdachte reed daarna tegen het verkeer in de A2 richting Utrecht op. Onderaan de afrit keerde man en reed in de richting Eindhoven. Hij nam de A59 en de afslag Berlicum. Daar wist een agent de ruit van de auto in te slaan in een poging de man aan te houden, hij gaf weer volgas. Uiteindelijk werd hij klemgereden op de kruising Kennedylaan/Churchillaan in Rosmalen. Een agent gebruikte pepperspray en maakte aan de onveilige situatie een eind. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Zijn auto is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Eén agent liep lichte snijwonden op en enkele politievoertuigen liepen lichte schade op bij het klemrijden.

Veelpleegster betrapt op winkeldiefstal

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag bij een warenhuis aan de Markt in s-Hertogenbosch een 41-jarige veelpleegster uit Helmond aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw is betrapt bij het stelen van een fles parfum t.w.v. 45,=. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekers weten ternauwernood te ontsnappen

Drunen De politie kreeg vrijdagavond een melding van drie verdachte personen aan de Passage in Drunen. Onderweg naar de melding zagen agenten de personen om wie het vermoedelijk ging, rijden. De agenten gingen in een onopvallende surveillanceauto achter het voertuig aan. Op de Schimmelpenninckstraat verloor de bestuurder van de auto, vermoedelijk door te hoge snelheid de macht over het stuur en reed tegen een geparkeerde auto. De auto van de verdachten reed daarna achteruit tegen de politieauto aan. De verdachten gingen er vervolgens te voet vandoor. Een buurtbewoner trachtte de politie te helpen in een poging één van de verdachten te tackelen. Hij kwam echter helaas zelf ten val. Agenten zijn de drie vluchtenden in de brandgangen kwijtgeraakt. De politie heeft tevergeefs de buurt uitgekamd. De auto van het drietal bleef met van diefstal afkomstige goederen achter en is inbeslaggenomen. Vanmorgen bleek dat de goederen waren gestolen bij een inbraak aan de Mozartlaan in Drunen. De geparkeerde auto en de politiewagen liepen schade op bij de aanrijding.

Twee mannen aangehouden voor vechten op straat

s-Hertogenbosch De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch twee vechtende mannen aan. Het tweetal, een 21-jarige Rosmalenaar en een 27-jarige Bosschenaar werden uit elkaar gehaald. Zij wilden beiden geen aangifte tegen elkaar doen en zijn daarop aangehouden voor het vechten op straat. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Man meldt zich

Boxtel Vrijdagmiddag meldde zich op het politiebureau in Boxtel een 39-jarige man uit Haaren die nog een straf uit moest zitten. Bij controle bleek dat hij nog tien dagen tegoed had. Hij is ingesloten.

Verdachte vernieling op heterdaad aangehouden

Boxtel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Brugakker in Boxtel een 26-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor vernieling. De man had kort daarvoor op de Rechterstraat in zijn woonplaats de ruit van een restaurant ingegooid. Wat de man bewogen heeft om tot zijn daad te komen is nog niet bekend. Agenten herkenden hem aan de hand van een signalement.

Fietsendieven aangehouden

Boxtel Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag dat er door twee mannen op de Markt in Boxtel een fiets werd gestolen. De verdachten sloegen bij het zien van de politie op de vlucht. Na een korte sprint konden de twee Boxtelnaren van 19 jaar oud worden ingerekend. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man moet nog DNA afstaan

Vught De politie heeft zaterdagmorgenvroeg op de Michiel de Ruyterweg in Vught een 49-jarige Bosschenaar aangetroffen. Bij controle bleek dat de man nog DNA moest afstaan en nog 24 dagen uit moest zitten. Hij is aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor baldadigheid

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige inwoner uit Boxtel op de Markt in zijn woonplaats aangehouden voor baldadigheid. De man gooide op straat een bierglas kapot. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Man twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 36-jarige automobilist uit Schijndel betrapt op het rijden onder invloed op de Boschweg in zijn woonplaats. Daarbij werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zaterdagmorgen troffen agenten de man weer in een auto aan op de Gasthuisstraat in Schijndel. De man bleek nog steeds onder invloed van alcohol te zijn. Hij mocht sowieso al niet rijden omdat zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij is aangehouden en voor alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte dealen aangehouden

Veghel - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een sportpark aan de Middegaal in Veghel een 22-jarige man aangehouden op verdenking van het dealen in drugs. De man werd onder verdachte omstandigheden aangetroffen en bleek een paar zakjes speed, een paar zakjes hennep, een joint en een xtc-pil bij zich te hebben. De drugs, een bedrag van 100,= en drie GSMs zijn inbeslaggenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Graffitispuiters op heterdaad aangehouden

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten, dankzij een tip van een oplettende burger op het Mondriaanplein in Uden twee mannen van 19-en 20 jaar uit die plaats kunnen aanhouden voor het spuiten van graffiti. Het tweetal heeft voor zover tot op heden is vastgesteld, 47 maal hun tags: Micro, sukkel en nerd aangebracht. De tags werden o.a. aangetroffen op prullenbakken en muren op het Mondriaanplein, de Galerij, het Brabantplein, de Marktstraat, de Pastoor Spieringstraat en de Kerkstraat. De verdachten zijn ingesloten en de bussen verf zijn inbeslaggenomen.

Aangehouden voor vernieling parasol

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Markt in Uden een 27-jarige man uit Groesbeek aangehouden voor vernieling van een parasol op een terras van een horecagelegenheid. De man was in de parasol t.w.v. 4200,= geklommen, waardoor deze grote schade opliep. Een 35-jarige man uit Groesbeek probeerde de aanhouding te beletten. Ook hij is aangehouden. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Graffitispuiter aangehouden

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige Udenaar op de Industrielaan in zijn woonplaats aangehouden voor het spuiten van graffiti op een bankje. Zijn tag was GOA. Hij is voor verhoor ingesloten.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Veghel Vrijdagmiddag is een 16-jarige bromfietsster uit Berlicum bij een aanrijding op de Middegaal in Veghel gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg rijdend op het fietspad geen voorrang van een 53-jarige automobilist uit Veghel die vanaf een terrein de weg op wilde rijden. Het meisje is met o.a. een botbreuk overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Borrel op achter het stuur

Loosbroek In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige automobilist uit Veghel op de Dorpsstraat in Loosbroek betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Fietser gewond bij aanrijding

Oss Vrijdagmiddag is een 61-jarige fietser uit Oss op de kruising Galliersweg / Friezenweg in Oss gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan een automobilist die voor hem van rechts van de Friezenweg kwam. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

Vrienden in gevecht

Boxmeer Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Beugenseweg in Boxmeer twee mannen midden op straat vechten. Het bleek om twee vrienden van 23-jaar te gaan, afkomstig uit Cuijk en Rijkevoort. Beide wilden geen aangifte doen. Het tweetal is gehoord en er is proces-verbaal opgemaakt voor het vechten op straat.

Man aangehouden met vleesmes

Cuijk Agenten troffen vrijdagmiddag op het station in Cuijk een 33-jarige man uit Apeldoorn aan. De man had een groot vleesmes en een aangebroken fles sterke drank bij zich. De verdachte is daarop aangehouden.Het mes en de drank zijn inbeslaggenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietser bekeurd voor rijden onder invloed

Boxmeer In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 16-jarige bromfietser uit Well (L) betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Crosser gewond na val

Boxmeer Zaterdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Bergharen op een motorcrossterrein aan de Rijkevoortseweg in Boxmeer met zijn motor ten val gekomen en gewond geraakt. De traumaheli kwam terplaatse. De ambulancedienst heeft de jongen na onderzoek met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.