Gemeente BurenPolitie lost meer zaken op

De politie Gelderland-Zuid heeft vorig jaar twee op de negen zaken opgelost. Daaronder is het aantal opgehelderde geweldsdelicten spectaculair: ruim driekwart. In totaal werden ruim 400 verdachten méér aangehouden dan in het voorgaande jaar. Ruim 6.800 verdachten werden overgedragen aan justitie. Dit blijkt uit het jaarverslag van het regiokorps Gelderland-Zuid, waarvan voor het eerst een populaire samenvatting is uitgebracht. Deze samenvatting kunt u afhalen in het informatiecentrum in het gemeentehuis.

De politie kreeg in totaal bijna 37.000 aangiften (850 meer dan in 2004): vaker van het plegen van geweld en van inbraken bij bedrijven, veel minder vaak voor diefstal uit auto's. De aangifte via internet van met name winkel- en fietsendiefstallen steeg. Bijna alle meldingen op alarmnummer 112 werden beantwoord binnen 15 seconden en bij vier op de vijf noodsituaties was de politie binnen 15 minuten ter plaatse.

Aan bekeuringen schreef de politie er 15.000 minder uit: nog altijd een kleine 264.000 stuks voor verkeersovertredingen, waarvan negen op de tien voor te hard rijden. Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers daalde met tien tot 24.
Opvallend is, dat de politie 56.000 maal optrad bij asociaal of hinderlijk gedrag op straat. Blauw op straat versterkt het gevoel van veiligheid onder burgers. Ook tegen normafwijkend van jongeren trad de politie harder op: zij worden sneller aangepakt en eerder naar de hulpverlening gestuurd.
Het volledige jaarverslag vindt u op www.politie.nl/gelderland-zuid