Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER PAKT WEER PODIUM!

SALZBURG, 16 SEPTEMBER 2006 - Renger van der Zande heeft vanmiddag opnieuw het podium beklommen! De Nederlander vertrok van poleposition en werd op het bloedsnelle circuit van de Salzburgring (Oostenrijk) als derde afgevlagd! Het 4.255 meter lange circuit staat bekend om zijn lange rechte stukken met aansluitend een volgas bocht, waar coureurs al snel met 240 km per uur doorheen racen. Een circuit waar je lef moet durven tonen, iets waar de Q-dancer prima in slaagde! In de vroege ochtenduren reed de HBO'er zich naar zijn allereerste poleposition, gevolgd door een derde plaats in de race. Daarmee pakte hij zeven punten in de Recaro Duits Formule 3 Cup waarin Renger zesde staat met zeventig punten.

Het ultrasnelle circuit in de bossen van Salzburg bleek Renger prima te liggen. Het jonge Go-Fast talent zette op vrijdag al een respectievelijke tweede en vierde tijd op de klokken tijdens de vrije trainingen. Op zaterdag scherpte Renger zijn tijd nog verder aan en greep zijn eerste poleposition van het seizoen! Dankzij een uitgekiende strategie met zijn teamgenoot Johannes Theobald, die hem op het rechte stuk meermalen liet slipstreamen pakte hij de noodzakelijke tienden van seconde die uiteindelijk het verschil maakten tussen poleposition en plaats tien.

Als een raket was de 20-jarige Nijmegenaar vertrokken nadat de lichten gedoofd waren. Al na één ronde bedroeg het gat meer dan anderhalve seconde. De aard van de Salzburgring leende zich echter niet voor een demarrage. Door slim 'slipstreamen' van zijn achtervolgers wisten zij het gat naar Renger te dichten. Vooral de twee HS Technick Motorsport-coureurs speelden het spel slim en wisten zowel Renger als zijn achtervolger Ho-Pin Tung te passeren. Harald Schlegelmilch, liggend op de tweede plaats, maakte echter de fout door onder geel in te halen. Hij kreeg dertig seconden tijdstraf, waardoor Renger ineens weer voor de tweede plaats in de race vocht samen met Ho-Pin Tung, die iets voor hem lag. Het lukte Renger uiteindelijk net niet om voor Ho-Pin te finishen. Desalniettemin pakte Renger met zijn derde plaats zijn zesde podium van dit seizoen!

RENGER: "Vandaag was een super dag! De kwalificatie ging geweldig en ik pakte mijn eerste poleposition! Ik had veel te danken aan mijn teamgenoot Theobald. Hij reed in een oude wagen en die liep net even iets harder op het rechte stuk. Daardoor kon ik vrijwel het gehele rechte stuk van zijn slipstream profiteren. Dat leverde mij m'n voordeel op. Natuurlijk had ik graag gewonnen, dat is logisch als je van pole vertrekt, maar het circuit leent zich er niet voor om van start tot finish te domineren. Ik heb een super race gereden en kijk uit naar de wedstrijd van zondag!"

UITSLAG KWALIFICATIE RECARO F3 CUP ZATERDAG 16 SEPTEMBER, SALZBURGRING


01. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, 1:18.919


02. Ho-Pin Tung, JB Motorsport, + 00.011

03. Johannes Theobald, SMS Seyffarth Motorsport, + 00.141

UITSLAG RONDE 17 RECARO F3 CUP, ZATERDAG 16 SEPTEMBER, SALZBURGRING


01. Nathan Antunes, HS Technik Motorsport, 18 ronden
02. Ho-Pin Tung, JB Motorsport, + 02.446

03. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 02.710

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen we u graag naar Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com of kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).