Gastouderbureau voorziet in een behoefte


MILL, 20060916 -- Gastouderbureau BOB voorziet in een behoefte. "Maar vooral in de kleinere dorpen kiest men toch nog veel voor de traditionele opvang," aldus Anita van Gemert uit Mill. Zij runt sinds 1 januari dit jaar gastouderbureau BOB voor het land van Cuijk en de regio Uden/Veghel , Oss en Gennep. Dit doet zij door middel van bemiddeling en begeleiding tussen enthousiaste gastouders en vraagouders voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

"Er zijn veel mensen die deze manier van kinderopvang nog niet kennen," verteld Anita van Gemert uit Mill. "Vooral in de kleinere dorpen is een gastouderbureau niet zo bekend. Daar kiest men vaak voor opvang door familie en buren of het traditionele kinderdagverblijf." Anita is verantwoordelijk voor de regio land van Cuijk, Veghel, Uden, Oss en Gennep. "Ik merk vooral dat ouders in de grotere plaatsen gebruik maken van onze dienstverlening. Dat is jammer, want in kleinere dorpen is ons concept vaak makkelijker toe te passen en kan het veel voordelen opleveren voor ouders."

De opvang vindt in overleg plaats bij de vraagouders of bij de gastouders thuis. "Daardoor zijn kinderen dus in een huiselijke omgeving en heb je geen last van opening en sluitingstijden," vervolgd Anita. De gastouders mogen niet meer dan 4 kinderen in opvang nemen om het kleinschalig en overzichtelijk te houden. "Wij zijn een officieel geregistreerd bureau waardoor vergoedingen via bijvoorbeeld werkgevers of subsidies via de overheid mogelijk zijn. Vandaar dat gezinnen die nu buurvrouwen, oma's of vrienden op hun kind laten passen, goedkoper uit kunnen zijn als zij zich aansluiten bij een gastouderbureau."

Na bijna een jaar dit gastouderbureau in Mill gerund te hebben zegt Anita: "Het voorziet echt in een behoefte. Het bemiddelen tussen vraag en aanbod is mooi om te doen, maar vooral de reacties die ik krijg zijn erg leuk." Regelmatig krijgt ze dan ook mensen aan de lijn die zich als gastouder aan willen melden. "Er zijn veel mensen die tijd over hebben en het erg leuk vinden om actief te zijn als gastouder. En wanneer ze daar dan ook nog een vergoeding voor kunnen krijgen dan is dat mooi meegenomen. Bovendien zorgen wij voor eventuele benodigdheden bij de opvang van kinderen dus ook daar hebben gastouders geen werk mee."

Wilt u meer informatie over gastouderbureau BOB in Mill? Neem dan contact op met Anita van Gemert via tel. 06-13180151 of stuur een mailtje naar bob.mill@van-gemert.info . Zij kan u dan vrijblijvend alle mogelijkheden toelichten en zien of BOB iets voor u is.