Gemeente Zwolle
Theater De Spiegel heeft vuurdoop afgelopen weekend gehad; Bijna 9000 Zwollenaren hebben speciale voorstelling bijgewoond.

Datum uitgave: 5 september 2006

De naam van het theater ontbreekt nog op het pand. Het is een kwestie van de 'puntjes op de i' zetten in de komende weken. Zo konden er in de afgelopen weken al heel veel punten worden afgestreept van de lijst met 'nog te doen'. Dagelijks wordt er getest: het licht, het geluid, de brandmelders enzovoorts. Hoe dichterbij 30 september, des te completer het nieuwe theater. Op die laatste dag van de maand moet het helemaal 'af' zijn. Dat is ook het moment waarop de gemeente het stokje officieel overdraagt aan de directie van Odeon De Spiegel theaters.

De vuurdoop heeft inmiddels plaatsgevonden. Afgelopen weekend hebben bijna 9000 Zwollenaren het theater in werking meegemaakt. Zij waren uitgenodigd omdat hun straat was uitgeloot of ze hadden zich aangemeld om één van de tien 'Gebroken Glas' voorstellingen bij te wonen.

Op de wijze van uitnodigen - met een bus de wijk in en de kaarten persoonlijk aanbieden aan de bewoners - waren al leuke reacties binnengekomen. Over het theater zelf was men enthousiast. De reacties varieerden van 'platvloers' tot 'geweldig leuk'. Het idee erachter, de laagdrempelige kennismaking met De Spiegel werd zeer gewaardeerd. Een goed begin! Ook voor het 'proefdraaien' was het een heel goed weekend: het was een uitgelezen kans voor de medewerkers om op elkaar ingespeeld te raken. Ook wordt zo helder: wat werkt wel goed en wat (nog) niet zoals het hoort of bedoeld is.

Gezocht: leuke, kritische theatergasten
Ook de rest van de maand september kan geproefd worden aan het theater. Dat kan tijdens de tientjesvoorstellingen: De Zwolsche Muziekfabriek (8 september), Diep Triest met hun perfecte en hilarische imitaties spelen op 9 september. Klassiek komt op een hele mooie manier aan bod met Concerto d'Amsterdam & Barbara Hannigan op 13 september en de Ashton Brothers combineren cabaret en acrobatiek tijdens hun voorstelling op 15 september. De Muziekfabriek sluit de rij van de tientjesvoorstellingen op 16 september. Voor deze voorstellingen zijn nog kaarten te verkrijgen. De kaarten kosten ¤ 10,= . Pak die kans om één van die eerste voorstellingen mee te maken en bovendien helpt u het theater met het testen! De voorstelling van Theo Maassen is uitverkocht.

Open huis/Korenfestival
'Proeven' kan ook tijdens het Open Huis op 16 en 17 september: dan vindt in De Spiegel een uniek muziekfestival plaats. Bijna 40 Zwolse koren en ensembles geven acte de présence. Kom kennismaken met wat de Zwolse koren te bieden hebben. Haal gratis een speciale De Stentor op met u op de voorpagina of bewonder gewoon het theater van binnen. De toegang is gratis.

Kijk op onderstaande site voor een actueel overzicht van alle openingsactiviteiten. Klik op Feestmaand!
Zie ook:
Odeon De Spiegel Theaters