Ingezonden persbericht

Amsterdam, 9 september 2006

Zaterdag 16 september speciale preview DansClick voor vaste bezoekers theaters in de Achterhoek

Op zaterdag 16 september vindt in Schouwburg Amphion in Doetinchem een speciale DansClick preview plaats. Vaste bezoekers van De Hanzehof in Zutphen, Lochemse Schouwburg, Schouwburg de Storm in Winterswijk en Schouwburg Amphion in Doetinchem zijn uitgenodigd om getuige te zijn van een voorproefje DansClick!

Om 15.00 uur start het preview-programma met een introductie over DansClick door een van de initiatiefnemers Ger Jager, artistiek leider van Danswerkplaats Amsterdam. Om 15:30 uur start een solo-choreografie van Dylan Newcomb, een van de bekendste freelance choreografen die tijdens de Nederlandse Dansdagen in 2003 de VSCD prijs won voor de beste dansproductie van dat seizoen. Het is een voorbeeld van het werk dat freelance choreografen vandaag de dag presenteren. Na deze voorstelling volgt een gesprek tussen Dylan Newcomb en Anne-Lyke van den Elshout. De middag wordt om 17:00 uur afgesloten met een drankje in de foyer.

Deze preview is bedoeld om het Achterhoekse publiek een indruk te geven van hoe een DansClick avond in elkaar zit. Omdat DansClick nieuw is, is het moeilijk uit te leggen wat de DansClick-avonden bijzonder maakt: dat dient men zelf mee te maken. Bij DansClick ervaart het publiek in de intimiteit van de kleine zaal de passie van de dansers. Het is dichtbij, kwetsbaar, puur en fysiek. Een intense beleving die het publiek en de dansers delen.

DansClick is een nieuw initiatief voor dans- en theaterliefhebbers met een bijzondere formule. Een avondvullend programma met choreografieën van getalenteerde, maar bij velen nog onbekende choreografen. De keuze wordt gemaakt door de schouwburgen en theaters. Zij presenteren de bijzondere dansproducties op twee avonden, één in het najaar en één in het voorjaar. DansClick is het leven geroepen om de nieuwe choreografen een gezicht te geven. Vandaar dat de ontmoeting met hen een belangrijke rol speelt tijdens DansClick. De bezoekers van een DansClick-avond worden eerst in de sfeer gebracht met een inleidend programma; de warming up. En na afloop van de voorstellingen is er een après dans: met een drankje kan het publiek ervaringen uitwisselen en persoonlijk kennismaken met de dansers en choreografen.

DansClick is een must voor de dansliefhebber en voor de schouwburgbezoeker die open staat voor bijzondere theaterervaringen.

Tournee informatie:
DansClick Tournee 1 - de première
First Form - Bruno Listopad, Dreamsketch - David Middendorp, Anarchistas - Gabriella Maiorino
Warming-up: Leon Giesen
Première: 6 oktober 2006, Theater De Vest, Alkmaar - Tournee t/m 28 november 2006.

DansClick Tournee 2
More Day More Night - Marta Reig Torres, Myrrh and Cinnamon - Club guy & roni
Warming-up: Theo Nijland
Première: 7 maart 2007, Schouwburg De Lawei, Drachten - Tournee t/m 28 april 2007.