Digitale Gemeente Houten

Duiken: internationale schoonmaakddag

vrijdag 1 september 2006 - Bron: Go-Dive

Zaterdag 16 september 2006 wordt een bijzondere dag! Dan is er de internationale schoonmaakdag. Wereldwijd worden meren en stranden schoongemaakt.

Water bedekt voor ruim 75% de aarde. Al het leven op aarde hangt af van het water. Vervuiling, aantasting en zelfs verwoesting van de leefomgeving zijn enkele problemen die het leven onder water bedreigen. Als de interactie tussen bodem, flora en fauna verstoort, leidt dat tot verwoesting van het leven onder water.

De vraag is of wij een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van deze problemen kunnen terugdringen. Het antwoord is JA. Het PADI project AWARE Foundation zet zich in voor het duurzaam veilig stellen van het onderwaterleven.

Wij willen onze bijdrage leveren in Houten. Het voornemen is om de Rietplas, Kooikersplas en Imkersplas op 16 september schoon te duiken. Al het afval wat niet onder water thuis hoort, wordt naar de kant gebracht en opgeslagen in speciale vuilniszakken.

Er zijn enkele goede redenen om mee te doen;
Gevaren en vervuiling worden teruggedrongen.
Duikwater wordt schoongehouden
Om te voorkomen dat verdere vervuiling, zoals lege flessen, vistuig, golfballen, peddels, plastics, etc., optreedt, kunnen we verantwoordelijkheid nemen en een voorbeeld stellen.
Geniet van de deelname. Je duikt en je maakt duiken belangrijker. Jouw hulp is eenvoudigweg nodig. Lever een actieve bijdrage.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).