Dorus Rijkers prestatie zeiltocht 2006


KMJC en Nationaal Reddingsmuseum organiseren zeilprestatietocht/wedstrijd

DEN HELDER, 20060906 -- In herinnering aan de heldendaden van redder Dorus Rijkers, zal op 16 september 2006 wederom de "Dorus Rijkers prestatietocht" plaatsvinden. Deze zeiltocht wordt in samenwerking met het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers georganiseerd door de Koninklijke Marine Jachtclub. Het vaarwater van deze zeilprestatietocht is het vaarwater waarop de oude Rijkers menig redding heeft uitgevoerd, nl langs de kust van de Kop van Noord Holland.

De eerste start zal plaats vinden om 10.15 uur. De zeiltocht zal starten op het Marsdiep tussen de Helderse zeedijk en de T3-ton en daar ook weer finishen.
Om het sportieve element van de tocht te accentueren zullen de zeilprestaties worden gemeten op basis van SW getallen. Door de SW-tijdcorrecties van de schepen al bij de start te verrekenen, waardoor elke deelnemer een eigen starttijd toegekend krijgt, hebben alle deelnemers de kans om als eerste te finishen. Het schip met "line honours" is tevens winnaar van de prestatietocht, en voor haar schipper is een passende prijs beschikbaar. De zeiltocht staat open voor alle sportieve enthousiaste zeilers, dus niet alleen clubleden..

Het inschrijfgeld voor de tocht bedraagt ¤17,50 per schip, waarvan een deel ten goede zal komen aan het nationaal reddingsmuseum. Het museumschip ex-reddingsboot Tjerk Hiddes zullen deze tocht begeleiden.
Wij hopen ook dit jaar weer veel leden te mogen begroeten op 16 september 2006 in de jachthaven van de KMJC.

Voor inschrijvingen en vragen mailt u ons op dorusrijkerstocht@kmjc.nl.

Koninklijke marine Jachtclub