Gemeente Bussum

Autovrije zondag

De verenigingen Milieudefensie en Landelijk Overleg Autovrije Zondag organiseren op 17 september aanstaande de autovrije zondag.

De gemeente Bussum ondersteunt dit initiatief van harte en ziet de autovrije zondag als een moment om stil te staan bij de vraag of we niet al te vanzelfsprekend altijd maar de auto pakken.

De gemeente Bussum vraagt u om op 17 september te kijken of het voor u mogelijk is de auto een dagje te laten staan. Natuurlijk is het altijd goed om een bewuste keuze te maken voor de wijze van vervoer. Kortere afstanden kunt u wellicht wat vaker lopend of met de fiets afleggen. Voor langere afstanden is het openbaar vervoer een goed alternatief en als u dan toch met de auto gaat, is carpoolen misschien een optie.

Op 17 september is het ook mogelijk om iets speciaals te organiseren, zoals een bijvoorbeeld een skeelerwedstrijd of spelletjes doen op straat. Zet u uw ideeën in een brief en stuur deze aan de gemeente Bussum, Afdeling Ruimtelijke Inrichting, t.a.v. mevrouw I. van Dijk, Postbus 6000, 1400 HA Bussum. U kunt ook mailen: i.vandijk@bussum.nl