Gemeente 's-Hertogenbosch

30-06-2006
Leontien's Ladies Ride in 's-Hertogenbosch

Na een succesvol eerste jaar Leontien's Ladies Ride met 4300 sportieve vrouwen uit heel Nederland, wordt op 17 september 2006 de tweede editie georganiseerd. Leontien's Ladies Ride is een toertocht alleen voor vrouwen. Maar dan ook alle vrouwen! Ongeacht leeftijd, ambitie of soort fiets, iedereen kan meedoen.

Dit jaar start de tocht op de Markt in 's-Hertogenbosch en loopt over een afstand van ca. 68 kilometer naar de geboorteplaats van Leontien van Moorsel in Boekel, en vervolgens terug naar 's-Hertogenbosch, waar op de Parade het slotfeest plaatsvindt met onder andere een spetterend optreden van DJ Dennis van der Geest. De gemeente 's-Hertogenbosch is trots dit sportieve evenement te mogen verwelkomen en ondersteunen.

Oproep
Gezien de Bossche "setting" mogen Bossche deelneemsters uiteraard niet ontbreken! Servicepunt Sport en Bewegen van de gemeente 's-Hertogenbosch roept daarom alle vrouwelijke Bosschenaren op dit jaar mee te doen! Op de website www.servicepuntsportenbewegen.nl krijgen de eerste 400 Bossche aanmeldingen een korting van EUR 2,50 op het reguliere tarief van EUR 18,50. Bij de eerste editie van Leontien's Ladies Ride was de belangstelling zo groot dat de inschrijvingstermijn vervroegd is gesloten. Zorg dat je er dus snel bij bent, zodat je ook nog kunt profiteren van de korting.

Keerpunt Boekel
Iedere deelneemster krijgt een startnummer dat aan het stuur moet worden vastgebonden. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen deelneemsters altijd samen starten, ongeacht het startnummer. Vriendinnen of familieleden kunnen zelf samen een startvak uitkiezen, waarin zij graag willen starten. De snelheidsduivels onder de dames kunnen zich opstellen in het eerste startvak. Op het keerpunt in Boekel en op een aantal punten op de route worden een aantal rustplekken gecreëerd waar de deelneemsters kunnen uitrusten, zich kunnen opfrissen en kunnen lunchen. Dus ook als je wat minder bent getraind, kun je zeker deelnemen aan de fietstocht en voldoende rust tussendoor nemen.

Activiteiten
Naast het fietsen worden er diverse activiteiten georganiseerd, zowel op het gebied van sport als entertainment. Vlakbij de start wordt een groot promotiedorp gebouwd, de Expo Area, waar voor, tijdens en na de tocht van alles is te beleven. Hier kunnen zowel de deelneemsters als de "achterblijvers" terecht voor een drankje en hapje, leuke optredens of een leuke activiteit.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op de website Servicepunt sport en bewegen