Gemeente Enschede

Nog gezocht voor zondag 17 september helpende handen en locaties langs het Cultuurlint

vrijdag 11-08-2006

Op zondag 17 september, het weekend van de UITmarkt, bruist niet alleen de binnenstad. Ook het Cultuurlint, de route van het centrum naar het Balengebouw in Roombeek, staat dan bol van de optredens. Dat is althans de grote wens van organisator Wilja Jurg. De programmering voor twee prominente halteplaatsen aan het Cultuurlint - het Balengebouw en het Rijksmuseum Twenthe - is nagenoeg rond. Het Balengebouw zal gevuld worden met VJ- en DJ optredens, terwijl in het Rijksmuseum de aanwezige kunstvoorwerpen inspiratiebron vormen voor optredens van een rockband en dichters.

Het streven is om langs het hele Cultuurlint 20 locaties te hebben met 40 optredens. Op dit moment zijn er rond de 30 aanmeldingen binnen van artiesten en kunstenaars die willen optreden. Een voorstelling die voor het eerst in Enschede te zien zal zijn is de 'dag en nacht dierentuin'. "Het gaat heel goed met de aanmeldingen. In het Balengebouw en in het Rijksmuseum heb ik al toezeggingen van kunstenaars met landelijke bekendheid, en ook de dag en nacht dierentuin is werkelijk zeer bijzonder. Je merkt dat binnen de kunstwereld een goed gevoel gaat ontstaan bij het begrip Cultuurlint", aldus Wilja Jurg.

Hulp van omwonenden Cultuurlint nodig

Voor de zomervakantie zijn de omwonenden van het Cultuurlint benaderd voor locaties en/of hulp bij de organisatie. Jurg: "Op dit moment hebben we vooral positieve reacties ontvangen van omwonenden in Roombeek. Bewoners die hun woning beschikbaar stellen en ook nog eens koffie willen zetten voor de artiesten. Geweldig. Maar wat we nu nog echt nodig hebben zijn soortgelijke enthousiaste reacties van bewoners vanaf de Lasondersingel tot aan het centrum. Maar misschien komt het allemaal goed als we de komende week (vanaf 14 augustus) de antwoordformulieren gaan ophalen".

Aanmelden kan ook telefonisch bij Wilma Davina van het Projectbureau (053 4848330) of per email (w.jurg@enschede nl).


---