Ingezonden persbericht


Anneke Langenberg wint hoofdprijs hoedenwedstrijd Uitmarkt Wedstrijd n.a.v. de musical My Fair Lady

WAT: Een hoedenshow en een kinderhoedentheatershow WAAROM: Chapeau voor Buren, een hoedendag om niet te missen WANNEER: Zondag 17 september 2006
Hoedenshow om 16.00 uur op het hoofdpodium;
Kinderhoedentheatervoorstelling om 11.30 en 16.30 uur op het kinderpodium; WAAR: Buren in de Betuwe
WIE: Anneke Langenberg

HOEDENWEDSTRIJD n.a.v. de musical MY FAIR LADY

Op de "catwalk" bij Joop van de Ende op de Uitmarkt 2006 in Amsterdam, een dag die we niet snel zullen vergeten. Al vroeg op, want er moest nog van alles gedaan worden. We waren met zijn vieren, dochterlief Christianne en Mariëlle, mijn vaste modellen, en Monique, die prachtige kleren ontwerpt in haar design studio byOni in Leeuwarden. De haakjes en de oogjes hebben we 's morgens nog aan de speciaal voor deze hoedenwedstrijd gemaakte jurken gezet. Prachtige kanten jurken met spannende blote ruggen. Net buiten Leeuwarden kregen we autopech, waar we overigens ons goede humeur niet door lieten bederven. Een vriend van ons bracht snel een vervangende auto en wel een bus die net als de musical My Fair Lady ook wel uit 1912 kon stammen. Hij rammelde aan alle kanten, de laadruimte vol uien en die niet harder kon dan 80 km per uur. Daar zaten we dan, helemaal dressed-up. Een groter contrast is niet denkbaar. Maar ... vreselijk veel lol en dat is wat dit hoedenvak voor mij zo aantrekkelijk maakt. De voiture in Diemen geparkeerd en met de tram naar de binnenstad, waar we ons hebben laten fotograferen voor de hoedenwedstrijd in de stand van Joop van de Ende. Deze werden alleen genomen van onze bovenkant. Wel op een hele leuke manier overigens. Die rode veel te dure en zelfs niet lekker zittende maar wel mooie rode pumps heb ik dus voor niets gekocht. De foto's zijn te zien op www.musicals.nl onder My Fair Lady. Maar lol hebben we wel gehad, dat is zeker en we hebben in alle grandeur de dag afgesloten met een biertje in ons Hollandse café, om de dag vol contrasten compleet te maken. Maar het verhaal is nog niet ten einde, want op woensdag 30 augustus keek ik op internet en zag ik dat de rose harthoed gewonnen had. De hoed heb ik speciaal voor mijn dochter gemaakt op haar verzoek en ten tijde van de maak heeft zij een ernstig ongeluk gehad, zo ernstig, dat ik erg ongerust was over de afloop. Na 9 spannende maanden liep ze haar eerste show weer, uiteraard met deze hoed in de finale met een toekijkende moeder met tranen van geluk in haar ogen. De hoed heeft ook de titel "Dank je wel" gekregen en is sindsdien de finalehoed van elke show. Zij mag binnenkort een fotoreportage laten maken bij Roy Beusker, showbizzfotograaf.

CHAPEAU VOOR BUREN
een hoedendag om niet te missen

Op zondag 17 september staat het pittoreske stadje Buren in de Betuwe weer geheel in het teken van de hoed. Voor de 7e keer alweer. De laatste keren ben ik daar aanwezig geweest met mijn hoeden en om te demonstreren in de tuin van cadeauwinkel Het Koolwitje. Dit jaar ben ik gevraagd om als gastontwerper mee te doen met de modeshow. Deze show begint om 16.00 uur op het hoofdpodium.

O.a. wordt dan de nieuwe collectie "Als de lente komt dan stuur ik jou ..." geshowd. Hoeden geïnspireerd op de onlangs naar mij vernoemde tulp. Maar ook eerder werk, zoals de bloemenhoeden, de Pinball Parade hoeden, wedstrijdhoeden en enkele stuks uit de collectie "Leuk hoedje, Majesteit". Met natuurlijk als finale de hoed "Dank je wel".

Tevens ben ik gevraagd om mijn nieuwe collectie kinderhoeden te showen in de vorm van een theatervertelling. De voorstelling wordt gespeeld door o.a. kinderen uit het stadje Buren en zit vol verassingen die ik nu nog niet zal verklappen ( o.a. een nieuw ontwerp hoed, die steeds veranderd kan worden). De voorstelling wordt 2 keer gespeeld en wel om 11.30 en 16.30 uur.

Wat er nog meer te doen is op Chapeau voor Buren kunt U vinden op www.chapeauvoorburen.nl Voor meer informatie en foto's in hoge resolutie kunt U altijd contact met mij opnemen.

JoJo theater
Anneke Langenberg
Leeuwarden
06-13010544
info@jojotheater.com
www.jojotheater.com
(helaas is de site niet meer up to date,
hier wordt aan gewerkt)