Gemeente Zaanstad

Plaatsing pontons en bouw VIP dorp Dam-tot-Damloop Op zondag 17 september aanstaande vindt weer het grootste loopevenement van Nederland, de Dam-tot-Damloop, plaats. In de week van 11 september starten de voorbereidende werkzaamheden.
08-09-2006

Voor toeschouwers
Op donderdag 14 september 2006 ondervindt u bij de Wilhelminabrug mogelijk verkeersoverlast. Er worden die dag pontons in de Zaan geplaatst om twee extra voetgangersoversteekplaatsen te creëren. De pontons komen te liggen bij de kade van het Zaantheater, onder door bij de Wilhelminabrug, en in de oude sluis naar de noordzijde van de Beatrixbrug. Op deze manier kunnen toeschouwers van de Dam-tot-Damloop de Zaan oversteken zonder over het parcours te lopen. De pontons worden bij de Wilhelminabrug vanaf een vrachtauto in het water getakeld. Op dinsdag 19 september worden deze pontons weer verwijderd.

Bouw VIP dorp
Op maandag 11 september 2006 start de opbouw van het VIP-dorp op de groenvlakken in de directe omgeving van sporthal De Vang, zwembad De Slag en nabij de flats aan de Vermiljoenweg en de Indigostraat. In het verleden was er bijna drie weken nodig voor de opbouw, het inrichten, installeren en afbreken van het VIP-dorp. Nu begint de opbouw op maandag 11 september en zal het dorp op woensdag 20 september weer afgebroken zijn. Om bij het transport het groen zoveel mogelijk te sparen, worden rijplaten aangebracht. De Brandweer oefent controle uit op de gestelde veiligheidseisen.

Wegafzettingen
Als gevolg van dit evenement zullen er op zondag 17 september diverse straten afgesloten worden. De Burcht, de Wilhelminabrug, de Dam en de Gedempte Gracht tot aan de Peperstraat zijn vanaf 7.00 uur niet meer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Oversteken is wel mogelijk, maar niet gedurende de wedstrijden. De stremming duurt, afhankelijk van de afvalinzameling, tot 20.00 uur 's avonds. Meer informatie over de Dam tot Damloop, onder andere over de bereikbaarheid, is woensdag 13 september te vinden in het Zaanstad Journaal. Of kijk op www.zaanstad.nl.