Gemeente Alkemade


Wandelgebied van Sotaweg tot Zuideinde, Alkemade

In het aanstaande weekend begint de jaarlijkse kermisweek van Alkemade. Hiervoor gelden op zondag 17 september en op zaterdag 23 september 2006 verschillende wegafsluitingen. U kunt daardoor met een gemotoriseerd vervoermiddel op deze dagen niet de voor u gebruikelijke route volgen door het centrum van Roelofarendsveen.

De wegafsluitingen zijn van kracht op zondag 17 september tussen 12.00 en 24.00 uur en op zaterdag 23 september tussen het einde van het corso en 02.00 uur 's nachts. In het overzichtskaartje kunt u zien waar de wegafsluitingen zich precies zullen bevinden. De cijferaanduidingen hebben betrekking op de volgende locaties:
1. Westeinde: tussen Stationsstraat en Hofland;
2. Wilgenstraat: ter hoogte van de bibliotheek;
3. Populierenstraat: ter hoogte van Fit & Recreatie;
4. Spoorstraat: kruising met Stationsstraat;

5. Stationsstraat: bij de ingang vanaf de rotonde bij Snacksalon "De Schelp";
6. Langeweg: tussen Café-Bar 't Veen en de brug naar de Essenweg;
7. en 9. Sotaweg/Spireastraat: bij het voormalige postkantoor en op de hoek bij
8. Noordeinde: hoek met de Kerkweg (het Zuideinde blijft dus bereikbaar via de Kerkweg!). 10. Wilgenstraat: zijde Essenweg (alleen op zaterdag de 23e; in verband met het tobbetjesteken).

Alcohol op straat
Mede door de wegafsluitingen ontstaat op de genoemde dagen tussen de genoemde tijden een wandelgebied vanaf het begin van de Sotaweg (café "Hogenboom") tot aan het Zuideinde en de Noordkade (café 't Haventje) met een uitloper naar de Langeweg (café-bar 't Veen). In het wandelgebied is het voetgangers toegestaan alcohol (uit plastic of blik, dus niet uit glas of fles!) op straat te consumeren. De politie is daarvan op de hoogte. Het wandelend nuttigen van alcoholhoudende dranken is op het kermisterrein NIET toegestaan.

N.B: hoewel er tussen de Kerkweg enerzijds en het Zuideinde en café 't Haventje anderzijds geen wegafsluitingen meer te vinden zullen zijn, hoort (het trottoir van) dit gedeelte van Roelofarendsveen nog wel degelijk tot het (alcohol)wandelgebied!

Omleidingen tijdens de wegafsluitingen

* Verkeer tussen het gebied rondom (bijvoorbeeld) de Noorderhemweg of de Sotaweg enerzijds, en het gebied rondom het Zuideinde anderzijds, wordt omgeleid via de Alkemadelaan, het Westeinde, de Floraweg en vervolgens via ofwel de Aderweg en de Groenewoudskade ofwel de Kerkweg;
* Verkeer van en naar de jachthavens en watersportverenigingen in Oude Wetering en aan de Noorderhem in Roelofarendsveen moet gebruik maken van het niet afgesloten gedeelte van de Langweg, de Plantage, de Meerkreuk en de Alkemadelaan;
* Ambulances, politieauto's en brandweerwagens hebben uiteraard overal toegang.

Voor meer informatie over de wegafsluitingen en het wandelgebied kunt u contact opnemen met de heer De Boer van de sectie Bestuurszaken, tel. (071) 332 72 91.

Het college van burgemeester en wethouders wenst u een prettige kermisweek toe!