TROS


SPORTIEVE KIDS IN ACTIE TIJDENS
Z@PPZOMERSPELEN 2006

Op zondag 17 en 24 september staan de uitzendingen van Z@ppsport geheel in teken van de Z@PPZOMERSPELEN 2006. Dit kindersportspektakel voor 8- tot 12-jarigen - een soort Olympische Spelen voor kinderen - is een initiatief van NOC*NSF en is wegens groot succes voor de vierde keer georganiseerd. TROS-presentator Ron Boszhard brengt op eigen wijze een levendig verslag van de spelen.

Bij de Z@PPZOMERSPELEN gaat het net als bij de Olympische Spelen niet alleen om het winnen, maar ook om het meedoen. Teams van vier kinderen (van 8 tot en met 12 jaar) en een volwassen begeleider van de sportclub, de school of uit de buurt hebben zich ingeschreven. Uit alle inschrijvingen zijn 640 kinderen (160 teams) geselecteerd die samen met 20 teamcaptains bestaande uit Olympische topsporters en bekende Z@pp-gezichten een geweldige dag beleven.

Na de intocht van de deelnemers, het binnendragen van de Olympische vlag en de Olympische vlam neemt NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra de Olympische eed af. Aansluitend wordt een warming-up gedaan en maken de kids actief kennis met verschillende sporten.

Bekende sporters en Z@pp-presentatoren moedigen de deelnemers aan. Dagpresentator is sportfanaat Eric Bouwman (acteur ONM). De deelnemers worden gecoacht door een groot aantal bekende teamcaptains. Zo zijn de Olympische bobsleesters Ilse Broeders, Kitty van Haperen, Urta Rozenstruik en judoka Daniëlle Vriezema aanwezig. Maar ook sportieve Z@pp-presentatoren waaronder Angela Esajas, Bart Meijer, Marcel Kuijer en Renate Schutte. Het sportspektakel wordt in stijl afgesloten met een finale en een sluitingsceremonie met een swingend optreden van Bo & Monica.

Z@PPZOMERSPELEN 2006
Uitzending zondag 17 + 24 september
Z@PP op Nederland 3 - 16.59 uur