Ingezonden persbericht


Klazienaveen centrum van Kyokushin Budokai Kan

KLAZIENAVEEN - Klazienaveen wordt het centrum van de Kyokushin Budokai Kan. Op zaterdag 23 september wordt het hoofdkwartier officieel geopend. Bij deze plechtigheid zijn alle topleraren van deze vechtsport uit de 28 aangesloten landen aanwezig.

De opening wordt verricht door Koen Scharrenberg. Koen Scharrenberg is voormalig Nederlands en internationaal kampioen in Kyokushin karate. Hij eindigde bij de laatste tien van de wereld op het WK Kyokushin karate (alle categorieën). Daarnaast is hij schrijvend journalist voor tal van bladen, variërend van Elsevier tot Aktueel en (eind)redacteur en verslaggever van televisieprogramma's voor onder meer TROS, SBS, RTL4 en RTL5.

Speciale gast is Jon Bluming. Bluming is grondlegger en de hoogst gegradueerde dan ter wereld. Hij is in het bezit van de tiende dan. Tot voor kort was hij ook voorzitter van de bond. Om hem te eren heeft Henk Kuipers, hij is sinds enige maanden voorzitter van de wereldbond, speciaal voor Bluming een klein museum ingericht. In het museum zijn originele certificaten en foto's te zien. Bluming was onder andere bodyguard van Prins Bernhard. Ook is zijn hele historie als oorlogsveteraan in Korea te zien. Net als de Purple Heart. Bluming kreeg als enige Nederlander deze Amerikaanse onderscheiding opgespeld.

Bij de opening zijn meer dan zestig zwarte banders uit deze tak van sport aanwezig. Kuipers heeft het uitgerekend dat er meer dan 200 dangraden naar Klazienaveen komen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er doorlopende demonstraties in de dojo aan de Doorndistel 47 in Klazienaveen. De officiële opening is om 14.00 uur.

De Kyokushin Budokai Kan houdt zich helemaal bezig met professionele vechtsporten zoals dreigt, kyokushin karate, mix martial arts, allround fighting, boksen en kickboxing. Leraren in de nieuwe dojo zijn onder andere Henk Kuipers, Joop Reilman, Martin van Emmen, Michael Knoop, Berry Blauw, Peter Verschuren en Jacques Bonds. Gasttrainingen worden verzorgd door Jon Bluming en Fedor Emelienko.



Ingezonden persbericht